Nieuwtje

Bezoek aan Deventer boekenmarkt op 7 augustus 2022

En dan sta je zomaar onverwachts op zonnige zondagmiddag voor de eerste keer op een boekenmarkt. En dan nog wel op de Deventer boekenmarkt, dat de grootste van Europa blijkt te zijn. Boeken natuurlijk te kust en te keur! Nu was ik nog op zoek naar drie boeken waarvan ik twee (Alleen op de Wereld en Jip en Janneke) heb kunnen vinden en natuurlijk mee heb genomen. Het laatste boek Rambamboelie heb ik die middag helaas niet kunnen vinden maar dat gaat vast en zeker ook nog wel lukken. Wanneer je nu denkt of ik dan alleen maar die twee boeken mee heb genomen vanuit Deventer naar het Noorden van het land….. hahaha mis gedacht!

Natuurlijk lagen bij heel veel kraampjes prachtige boeken en ik heb dan ook echt mijn ogen uitgekeken. Al die pareltjes mee naar huis nemen dat kan natuurlijk niet, al zou ik dat misschien wel willen maar realistisch is het niet. Nu hou ik van vele genres om te lezen en wissel ook graag af, maar thrillers, detectives en ook zeker misdaadromans hebben toch wel de voorkeur.

Dus vreemd is het niet dat ik bij de kraam van Eric Oosthoek bleef staan en al snel kwamen we gezellig aan de praat over zijn misdaadromans. Eric zijn boeken, die hij gebaseerd heeft op waargebeurde zaken, beschrijft de misdaad van binnenuit. In de reeks van negen verhalen, waarvan er inmiddels drie boeken zijn verschenen, staat het leven en werk van de Amsterdamse hoofdfiguren Maarten Severyn (tactisch rechercheur bij de politie) en Lydia Govaert (officier bij het OM) centraal. Eric vertelt zo enthousiast over zijn boeken en de hoofdpersonages dat ik eigenlijk die zelfde dag wel in het eerste deel ‘Onder verdenking’ wil beginnen met lezen. Alleen ik heb pech want Eric heeft zulke goede zaken gedaan dat het eerste deel is uitverkocht…..

Wanneer ik aan Eric vraag of hij het leuk zou vinden als ik aandacht aan zijn misdaadromans wil gaan besteden zie ik dat zijn ogen gaan glinsteren en antwoordt hij met een glimlach ‘graag zelfs!’ Die afspraak is gemaakt. Nu is het wachten totdat ik deel een in huis heb (deel twee ligt al te wachten en deel drie is besteld) en eindelijk kan beginnen met lezen! Via het item ‘Onder de aandacht’ zal ik na het lezen van deze waargebeurde verhalen jullie hierover graag meer vertellen. Wordt vervolgd…..