Recensie Thriller

De donkere kant van Sally Diamond van Liz Nugent, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover

Twee gezichten in één sieren de cover van de thriller ‘De donkere kant van Sally Diamond’. Het roept bij mij gelijk de vraag op of Sally Diamond twee identiteiten heeft. Maar dat is niet het enige waardoor deze thriller extra opvalt. De kleuren die gebruikt zijn en het grote lettertype van de titel zorgt ervoor dat dit boek absoluut opvalt!Het verhaal

De vader van Sally heeft tegen haar gezegd dat wanneer hij dood is ze hem bij het vuilnis moet zetten, hij is dan toch dood en merkt daar niets van. Zij zal dan wel tranen met tuiten huilen. Daar moeten ze samen om lachen want hij weet dat Sally nooit huilt. Wanneer Sally haar vader overleden is zet ze hem daadwerkelijk bij het vuilnis…Wanneer dit uitkomt, raakt Sally overstuur want ze heeft immers gedaan wat haar vader wilde. Niet alleen wil de politie alles van Sally weten, nee ook de media ligt op de loer om Sally te bevragen. En of dit nog niet voldoende is….duikt er ook nog een stem uit het verleden op. Sally kan zich niets uit haar horror verleden herinneren en dat is maar goed ook. Onder begeleiding komt Sally te weten wat er vroeger is gebeurd. Daarnaast leert ze contact te maken met de mensen in haar omgeving en maakt voor het eerst vrienden. Nu ze het zonder haar vader moet doen, moet ze voor het eerst keuzes maken en komt ze er achter dat niet iedereen altijd zegt wat ze bedoelen…..Mijn mening

‘De donkere kant van Sally Diamond’ is een adembenemende en een bizar gruwelijke thriller. Het is zeker geen boek voor tere zieltjes. Zelfs ik heb, als doorgewinterde thrillerlezer, een paar keer moeten slikken om de afgrijselijke situaties die ik las. Ook heb ik zeker verschillende keren OMG geroepen gevolgd met een heel lelijk woord. Heeft dit mij belemmerd om door te lezen? Echt niet! Sally Diamond komt na het overlijden van haar vader meer te weten over haar gruwelijke verleden, waar ze zich niets van kan herinneren. En dat is maar goed ook want wat Sally allemaal meegemaakt heeft is zo afgrijzenwekkend…. Sally maakt voor het eerst vrienden want ze is door haar vader altijd afgeschermd voor de buitenwereld. Ze weet niet hoe ze zich moet gedragen en wat ze wel en niet kan zeggen. Met haar emoties worstelt Sally enorm en dit komt dan ook verschillende keren tot een enorme uitbarsting! Die uitbarstingen kan ik heel goed begrijpen. Tijdens het lezen van deze thriller ben ik niet alleen maar ontzet geweest maar ook kwaad en verdrietig. Duidelijk is dat de auteur aan Sally Diamond een heel complex personage heeft gegeven. Ondanks dat ze haar verleden niet kan herinneren heeft deze haar wel heel erg beschadigd en dit geldt niet alleen Sally haar personage…Naast de verhaallijn van Sally in het heden, is er nog een verhaallijn die begint in het verleden van Sally. Over deze verhaallijn ga ik verder niet uitweiden maar wanneer de twee verhaallijnen in elkaar vloeien vallen de puzzelstukjes ineen en dat brengt heel wat teweeg!Liz Nugent heeft mijn slaaptijd behoorlijk wordt ingekort. Want wanneer ik ’s avonds laat de laatste bladzijde heb gelezen blijft ‘De donkere kant van Sally Diamond’ nog enige tijd in mijn hoofd rondspoken….. Door deze psychologische thriller van Liz Nugent ben ik erg nieuwsgierig naar haar thrillerdebuut ‘In de schaduw!’ Ik weet zeker dat ik die ook absoluut ga lezen!

‘

De donkere kant Sally Diamond’ krijgt van mij 4,5 sterren.