Recensie Roman

Zoals sneeuw valt van Erin Doom, uitgegeven door A.W. Bruna Uitgevers

Cover

De ijsblauwe hardcover met de grote sneeuwvlok op de voorkant en de roze sprayed edges met de witte sneeuwvlokjes op deze Limited Edition van ‘Zoals sneeuw valt’ vind ik schitterend. Dit boek krijgt een speciaal plekje in mijn boekenkast.Het verhaal

Door een groot verlies moet Ivy de ongerepte natuur van Canada waar ze zo van houdt verlaten en naar Californië verhuizen. Ze komt terecht bij haar peetvader John en zijn zoon Mason. Ivy kent Mason alleen maar als een jochie van een jaar of elf van de foto’s die John tijdens zijn bezoeken liet zien. Inmiddels is Mason volwassen en heeft haar op een dreigende toon ongezouten laten weten dat hij Ivy niet in zijn huis wil. Wanneer ze alleen met z’n tweeën zijn doet hij erg vervelend tegen haar. Ivy mist haar Canadese thuis dan ook ontzettend. Ze probeert haar hoofd boven water te houden maar dat lukt niet echt gemakkelijk. Zeker wanneer de ijzige Canadese mysteries haar ook in Californië blijven achtervolgen.Mijn mening
‘Zoals sneeuw valt’ is het tweede boek van Erin Doom wat vertaald is in het Nederlands. Voor mij is deze roman het eerste boek dat ik van haar heb gelezen.Ivy worstelt erg met het verlies van haar vader en het moeten wonen bij haar peetvader John en zijn zoon in het zonnige Californië. John is erg beschermend richting Ivy en Mason moet niets van haar hebben. Ivy vraagt zich af wat ze in vredesnaam heeft gedaan want Mason zijn ogen spuwen soms vuur wanneer hij haar aankijkt.De Italiaanse Erin Doom laat vanuit het personage Ivy het verhaal vertellen in ‘Zoals sneeuw valt’. Het is lang onduidelijk waarom Ivy regelmatig door mannen in pak steeds weer dezelfde vraag wordt gesteld. De auteur weet de spanning er behoorlijk in te houden. Als lezer is dan ook lang een raadsel wat het Canadese mysterie inhoudt totdat er iets ontzettend heftigst gebeurd…Daarna komt alles in een stroomversnelling. De onderlinge spanning tussen Mason en Ivy draait volledig om. Jaja Liefde en haat gevoelens kunnen behoorlijk in elkaars vaarwater zitten. De personages van Mason en Ivy zijn goed uitgediept en de auteur heeft ze zulke realistische karakters gegeven, dat ik het gedrag van jong volwassenen er zeker in herkende. Ook de overige personages zijn goed beschreven. Erin Doom heeft mij, met haar kunstige wijze waarop zij de emoties van boosheid, rouw, liefde, haat en autoriteit heeft omschreven, overweldigd! Het boeiende verhaal leest vlot en meeslepend en het boek is niet weg te leggen. Ja wanneer je het uit hebt. Met plezier heb ik voor ‘Zoals sneeuw valt’ een paar uurtjes nachtrust ingeleverd!‘Zoals sneeuw valt’ krijgt van mij 4,5 sterren.