Recensie Thriller

Doolhof van verraad van Sterre Carron, uitgegeven door Phoenix Books

Cover 

Wanneer ik naar de cover kijk zie ik een oude houten trap in een verwaarloosd pand. Het is er vochtig want het behang bladert van de muren af. Wat er dan allemaal op de vloer ligt? Ik wil het niet weten. Het ziet er vies en duister uit. Waar leiden de gangen me naar toe? Naar het ‘Doolhof van verraad?’Het verhaal

Rani en haar teamleden hebben het in de afgelopen periode rustig gehad maar daar komt met de brute moord op een tiener, met Haïtiaanse roots, abrupt een einde aan. Op de plaats delict wordt Amy, die sinds kort deel uit maakt van het team, door een aantal zaken die ze aantreffen herinnert aan een cold case van 20 jaar geleden. Haar vriendin Phoebe is toen koelbloedig vermoord maar de dader hebben ze nooit kunnen achterhalen. Hebben ze te maken met dezelfde moordenaar van toen of komt de dreiging vanuit een bende die Mechelen terroriseert?En dan zijn er ook nog signalen dat de koelbloedig moordenaar een volgend slachtoffer op het oog heeft. Om de duistere waarheid boven tafel te krijgen, worden Rani en haar gedreven speurders bijna tot wanhoop gedreven en raken ze verstrikt in het ‘Doolhof van Verraad.’Mijn mening

‘Ik kan je wel vermoorden, rotwijf!’Dit is de eerste zin van de proloog dat ik lees wanneer ik ‘Doolhof van Verraad’ opensla en daarmee is de toon van deze nieuwe Rani Diaz thriller van Sterre Carron gezet! In de proloog staat een gebeurtenis beschreven dat in het verleden is gebeurd. Deze gebeurtenis heeft raakvlakken met moord in het heden die bij Rani en haar team op het bordje ligt om op te lossen….In ‘Doolhof van verraad’ is er een grote rol weggelegd voor het nieuwe teamlid Amy. Dit is niet vreemd aangezien Amy op de plaats delict waar een jonge vrouw is vermoord overeenkomsten ziet met de moord op haar vriendin dat 20 jaar geleden heeft plaats gevonden. Amy wordt terug in de tijd gegooid en dit zorgt voor angstige herbelevingen en emoties bij Amy. Sterre Carron heeft me toch weer wat bedacht, jemig! Het laat mij als lezer echt niet onberoerd. Toch weet Amy de kracht te vinden om door te gaan. Ze wil dat de dader wordt ontmaskert en ervoor zorgen dat degene veroordeeld wordt.Rani Diaz haar personage is ‘Doolhof van verraad’ wat meer op de achtergrond aanwezig. Natuurlijk moeten er zaken onderzocht en worden opgelost en dat is waar Rani en haar team mee bezig zijn.Door Sterre Carron fascinerende schrijfstijl zit ik zo in het verhaal dat ik opschrik wanneer er buiten iemand hard een autodeur dicht gooit. Ik ben verbaasd wanneer ik op de klok kijk dat ik al een paar uurtjes en veel bladzijden verder ben. Van de auteur ben ik inmiddels gewend dat ze me met haar bloedstollende verhaallijnen regelmatig op het verkeerde been zet. Ze doet dit ook weer in ‘Doolhof van verraad.’ Had ik anders verwacht?En dan de ontknoping van deze gruwelijke thriller. Wat Sterre Carron nu weer bedacht heeft, dat verwacht je gewoon niet. Echt niet!

‘

Doolhof van verraad’ krijgt van mij 4,5 sterren.