Blogtour Fantasy Recensie

Muurvast van Ruby Coene, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
De cover van ‘Muurvast’ vind ik waanzinnig mooi! Een donkere zwartpaarse cover waarop een grote witte balk zichtbaar is. Die witte balk wordt gecreëerd door een deur. Hierdoor zie je een vrouw wegrennen. En hoe de titel verwerkt is op de cover zorgt ervoor dat mijn handen jeuken om het boek op te pakken.

Het verhaal
Sin loopt tegen de lamp terwijl ze medicijnen voor haar broertje Cross steelt. Ze wordt naar de Loods gebracht. Volgens de President is het geen gevangenis maar een Reflectiezone voor Opstandige Jeugd. Al snel komt Sin erachter dat de voorlichtingsfilmpjes die ze over de Loods heeft gezien totaal niet kloppen. Het is helemaal geen kans zoals er door de President wordt verkondigd. Ze is namelijk nog maar net binnen en ze wordt al geconfronteerd met een behoorlijke dosis vijandigheid. Begrijpen waarom de sfeer zo is doet ze niet. Een ding weet Sin wel, ze moet hoe dan ook ontsnappen want degene waar ze het meeste om geeft heeft zijn medicijnen nodig.

Toch merkt Sin ook, dat ondanks de vijandigheid er ook heel voorzichtig wat vriendschappen ontstaan. En wanneer er dan een nieuw meisje in de Loods komt, merkt Sin dat alles verandert en dat er veel meer op het spel staat…..

Mijn mening
‘Muurvast’ is een pakkend verhaal die de auteur op een reeële wijze door het personage van Sin laat vertellen. Door Ruby Coene haar vlotte en beeldende schrijfstijl leest het verhaal plezierig, ondanks dat ‘Muurvast’ af en toe het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Wat zeg ik? De vijandigheid en hoe Sin in bepaalde situaties benaderd wordt zijn echt onredelijk en gemeen….De beschreven emoties die daarmee gepaard gaan pakken me gelijk. Ik kan me heel goed indenken wat dit bij Sin oproept. Voor zover het mogelijk is probeert Sin haar emoties onder controle te houden, alleen dit wordt haar niet makkelijk gemaakt. Haar opstandigheid komt dan echt naar boven borrelen….

Ruby Coene heeft aan ‘Muurvast’ belangrijke onderwerpen toegevoegd. Er ontstaan in de vijandige omgeving vriendschappen, wordt er samengewerkt en komt er zelfs liefde in ‘Muurvast’ voor. Ontroerend vind ik het om te lezen hoe die liefde ontstaat. Hierdoor wordt de beladen sfeer wat luchtiger.

De auteur heeft er voor gekozen om vanaf het begin politieke archiefberichten uit naam van de President aan het verhaal toe te voegen. Deze riepen bij mij vragen op totdat …..

Alles door een hele verrassende wending in ‘Muurvast’ op zijn plek valt!

‘Muurvast’ krijgt van mij 4,5 sterren.