Fantasy Jeugdboek Recensie

Het magische kristal van Ina de Man, uitgegeven door Hamley Books

Cover
‘Het magische kristal’ heeft net zoals de meeste boeken van Hamley Books weer een prachtige hardcover. De hoofdkleur zijn Diverse tinten blauw en in het midden een lichtgevende kristal.
O en dan het binnenwerk van ‘Het magische kristal’… Dat is echt genieten!

Het verhaal
Amelia heeft het niet makkelijk op school. Ze probeert om niet op te vallen zodat haar schoolgenoten haar met rust laten. Op een dag ontdekt Amelia dat ze magische krachten heeft. Oom Silas wordt door haar ouders gevraagd om Amelia te leren hoe ze met die bijzondere krachten om moet gaan. Haar oom neemt Amelia mee naar zijn huis waar hij haar een bijzondere kamer laat zien. Rowena heeft de opdracht gekregen om Silas en Amelia te helpen. Wanneer Rowena het huis betreedt is de spanning gelijk voelbaar. Het duurt niet lang voordat de kwade bedoelingen van Rowena bekend worden. Dit belooft niet veel goeds!

Amelia heeft ondertussen kennis gemaakt met haar buurjongen Dean. Ze is aangenaam verrast wanneer ze er achterkomt dat hij veel van magische werelden afweet. Zullen ze samen Rowena tegen kunnen houden?

Mijn mening
‘Het magische kristal’ is een leuk fantasyverhaal waar ik me goed mee vermaakt hebt. Ina de Man heeft een plezierige schrijfstijl waardoor het verhaal lekker wegleest.

Amelia wordt gepest op school en wanneer ze het dan zat is, gebeurt er iets waarvan Amelia niet geloofd dat zij dat heeft gedaan. Ze is overdonderd door haar magische krachten. Haar ouders hebben magie afgezworen maar besluiten dat haar oom Silas Amelia Amelia wegwijs moet maken.

Ina de Man heeft in ‘Het magische kristal’, wat haar fantasydebuut is, naast mysterieuze paranormale, herkenbare en maatschappelijke onderwerpen verwerkt. Het is helaas nog steeds zo dat anno 2024 pesten voorkomt. Het roept bij veel slachtoffers onzekerheid op. Ik vind het een goede keuze van de auteur dat ze hier aandacht aan heeft besteed in ‘Het magische kristal’.

Door de vriendschap die Amelia met Dean krijgen, worden beide personages minder onzeker. Ik merk dat ze echt steun aan elkaar hebben. Het is mooi om te lezen hoe Ina de Man het belang van samenwerken in een mysterieuze fantasywereld waar van alles gebeurd heeft verwerkt.

‘Het magische kristal’ krijgt van mij 3,5 sterren.