Recensie Thriller

Ockhams Scheermes van Chris Bossers, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
Door de cover met het scheermes, de bloedspetters en de quote ‘Hij is een succesvolle huurmoordenaar maar hij heeft twee problemen’ weet ik het zeker; ik ga deze thriller met de titel ‘Ockhams Scheermes’ lezen.

Het verhaal
Alex Dubois wordt graag ingehuurd om duistere klussen af te handelen. Hij voert zijn opdrachten in Antwerpen snel uit zonder sporen achter te laten. Het ene na het andere slachtoffer wordt dood met een kogel tussen de ogen gevonden. Justitie staat voor raadsel en voelt zich machteloos.
Alleen Alex heeft twee problemen. Zijn opgedane trauma in het verleden zorgt ervoor dat zijn geestelijk gestel verslechterd.
De corrupte commissaris Vercammen en zijn team wordt op de zaak gezet. De jacht op de professionele huurmoordenaar is geopend…..

Mijn mening
‘Ockhams Scheermes’ is mijn eerste kennismaking met het werk van thrillerauteur Chris Bossers. In de proloog waar de auteur beschreven heeft waar Alex Dubois in zijn verleden mee moest dealen begrijp ik het trauma die hij daardoor heeft opgelopen gelijk. De proloog wordt afgesloten met ‘Hello darkness, my old friend’ komt wel even binnen….

In ‘Ockhams Scheermes’ komen verschillende nationaliteiten voor, hierdoor heeft de auteur een diversiteit aan personages in zijn adembenemende thriller kunnen verwerken. Door het gebruik van korte hoofdstukken blijft dit voor mij overzichtelijk. Chris Bossers zijn schrijfstijl is, ondanks voor mij met af en toe een onbekend Belgische woord, goed te volgen.

Aan het personage van Willy Vercammen heeft de auteur humor meegegeven die af en toe best grof te noemen is. Toch vind ik die humor goed bij het personage passen en geeft het gruwelijke verhaal op zijn tijd lucht. Want gruwelijk is ‘Ockhams Scheermes’ absoluut.

De kille huurmoordenaar Alex Dubois voert zijn opdrachten meedogenloos uit. Die duistere kant keur ik absoluut af. Maar hij heeft nog kant die op een andere wijze duister is. Ik merk dat ik die wel begrijp maar ook wel wat moeite mee heb. De tekst uit het liedje The Sound of Silence van Paul Simon waarvan een deel voorin deze thriller is opgenomen vind ik van toepassing op het personage van Alex en is dus erg toepasselijk.

Zal door het netwerk van commissaris Willy Vercammen alle puzzelstukjes aan het einde van deze pittige thriller ‘Ockhams Scheermes’ op zijn plek vallen en de zaak oplossen?

‘Ockhams Scheermes’ was de eerste thriller van Chris Bossers die ik las en als het aan mij ligt is het zeker niet de laatste.

‘Ockhams Scheermes’ krijgt van mij 4,5 sterren.