Recensie Thriller

Afgeschreven van Angelique Haak, uitgegeven door de Crime Compagnie

Cover
De cover van ‘Afgeschreven’ vind ik echt een opvallende, bijzondere maar ook een hele mysterieuze. Ik heb namelijk niet eerder een cover gezien waar een deel is uitgehaald waardoor je gelijk een tekst leest die enorm prikkelt en geheimzinnig is. Het stond dan ook gelijk vast dat ik ‘Afgeschreven’ zeker zou gaan lezen.

Het verhaal
Sasja Winters heeft na een heftig en vervelend voorval met haar uitgever besloten om haar pen aan de wilgen te hangen. Ze wil absoluut niets maar dan ook niets meer met de schrijverswereld te maken hebben. Een grote strop voor haar fans want Sasja haar thrillers waren een groot succes. De reacties op het bericht logen er niet om. Doordat Sasja nergens op gereageerd heeft raakte haar boekenreeks Maasstadmoorden maar ook zijzelf uit de belangstelling. Totdat ineens vier jaar later de politie voor haar deur staat. Er is een jonge studente vermoord op dezelfde wijze zoals Sasja in haar thrillerdebuut heeft beschreven. Al snel laat de moordenaar van zich horen en eist dat Sasja de Maasstadmoorden serie voltooid want anders…..

Mijn mening
Nu heb ik al een aantal thrillers van Angelique Haak gelezen maar met ‘Afgeschreven’ heeft ze mij opnieuw verrast. Want wauw wat een vreselijk spannend verhaal heeft de auteur geschreven waarin een thrillerauteur het hoofdpersonage is.

Door de aangrijpende en meelevende schrijfwijze van Angelique Haak heb ik het echt te doen met het hoofdpersonage Sasja Winters. Want jeetje wat krijgt zij veel ellende te verhapstukken. Het lijkt erop dat ze in een van haar eigen duistere thrillers terecht is gekomen. De auteur spaart haar niet.

In ‘Afgeschreven’ zorgt de auteur door haar humor ervoor dat ik af en toe in de lach schiet. Want de bijnamen die Sasja aan mensen geeft die ze ontmoet zijn hilarisch en eigenlijk erg toepasselijk:-)
De afschuwelijk spannende ‘Afgeschreven’ heb ik achter elkaar uitgelezen. Het boek is echt niet weg te leggen. Het heeft wel even geduurd voordat ik het vermoeden kreeg wie de copycat is.
Ik heb lang getwijfeld tussen 2 personages….

Angelique Haak heeft de personages op goede wijze uitgewerkt. Ze komen bij mij geloofwaardig over. De wijze waarop het diepe dal van Sasja is beschreven is erg realistisch. Diverse quotes die de auteur heeft opgenomen in ‘Afgeschreven’ zet tot nadenken. ‘Afgeschreven’ is dan ook niet alleen een gruwelijk spannend verhaal….

‘Je gevoel is er niet om je leven zuur te maken. Het is er om je iets te vertellen, maar dat kan alleen als je luistert.’

‘Afgeschreven’ krijgt van mij 4,5 sterren.