Recensie Thriller

Prooi van Lois Blommestein, uitgegeven door Brave New Books

Cover
Een jong meisje staat met haar voorhoofd tegen een muur. Het geeft een trieste aanblik. Hierdoor en de titel Prooi wekt deze thriller zeker mijn nieuwsgierigheid.

Het verhaal
Ilana is een jong meisje van 16 die niet lekker in haar vel zit. Op school kan ze haar draai ook niet vinden. Het enige waar ze dagelijks naar uit kijkt zijn haar chatmomenten met Josh. Ze kunnen goed met elkaar praten uh chatten. Ilana vindt dat het goed klikt tussen haar en Josh. Na 6 maanden vindt ze het een goed idee om elkaar ergens te ontmoeten. Van die beslissing heeft Ilana nog dezelfde dag spijt als al haar haren op haar hoofd. Ze is regelrecht in de hel terecht gekomen. Josh blijkt namelijk heel iemand anders te zijn dan hij zich in de afgelopen maanden heeft voor gedaan. Hij is namelijk niemand anders dan de gevaarlijke en beruchte pooier Brendan Nice.

Ilana wordt gedwongen om als prostituee aan het werk te gaan en ze moet alles doen om te overleven. Rechercheur Cris Melton hoort van de vermissing van Ilana. De zaak heeft raakvlakken met de vermissing van zijn dochter Sofia. En Cris wil maar een ding en dat is zijn dochter terug vinden.

Mijn mening
‘Prooi’ is niet de eerste thriller die ik van Lois Blommestein mag lezen en recenseren. Ik ben bekend met haar werk waardoor ik weet dat deze auteur niet schroomt om actuele onderwerpen in haar thrillers te verwerken. Dit heeft ze ook in de thriller ‘Prooi’ gedaan.

In ‘Prooi’ worden de meisjes dagelijks met gruwelijke wreedheden geconfronteerd. Die wreedheden worden door de auteur heel realistisch in deze spannende thriller omschreven. Het beschreven gedrag en de houding van de gewelddadige mannen roept ontzettend veel boosheid bij mij op. Toch realiseer ik me tijdens het lezen dat ik het goed vind dat Lois Blommestein al deze vreselijke gebeurtenissen, die ook in werkelijkheid in onze maatschappij gebeuren, verwerkt in haar verhaal. We mogen onze ogen niet sluiten voor mishandeling, verkrachting, ontvoering, corruptie en mensenhandel.

Wat Ilana maar ook de andere meisjes allemaal door moeten maken is vreselijk en misselijkmakend. Het is echt een wonder dat ze de kracht en de wil vinden om te overleven.

Nu lees ik al jaren thrillers en kan dus zeggen dat ik wel wat gewend ben. Maar de afschuwelijke heftigheden die ik lees in ‘Prooi’ daar heb ik echt moeite mee.

‘Prooi’ krijgt van mij 3 sterren.