De Week van Feelgood Recensie

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee van Jacodine van de Velde, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
De cover is mooie zalmroze met daarop benen van een man en vrouw. Ze staan zo dicht tegen elkaar aan dat ik denk dat ze aan het knuffelen of zoenen zijn. Past heel goed bij het genre van het boek want een feelgood zonder zoenen dat kan natuurlijk niet :-).

Het verhaal
Sara en Stef hebben samen met hun dochters Jenna en Liv het goed voor elkaar. Sinds kort werkt Sara in de zaak Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit en ze vindt dit erg leuk om te doen. Stef vindt het niet prettig en begint opmerkingen te maken waardoor Sara zich onzeker begint te voelen. Sara probeert Stef tegemoet te komen maar helaas heeft dit geen succes. Want ze de enige die initiatief neemt om hun huwelijk te redden. Al snel ontdekt Sara waarom het initiatief alleen van haar komt. Haar leven staat volledig op z’n kop en wordt ze overvallen door een rollercoaster aan emoties. Wanneer ze op een ochtend beneden komt staat ook haar hele woonkamer op z’n kop! Sinterklaas is langs geweest met cadeautjes en niet alleen voor Jenna en Liv. Het cadeau voor Sara bevat een uitnodiging voor een blinddate….. Maar met wie?

Mijn mening
Zwarte koffie, Macchiato en takkenthee is een heerlijke feelgood. Het verhaal leest, door de prettige schrijfstijl van Jacodine v/d Velde, als een tierelier. In minder dan 3 uurtjes heb ik deze feelgood uit.

Wat krijgt Sara in dit verhaal veel voor haar kiezen, het is allemaal best heftig. De auteur heeft haar niet gespaard. Betekent dit dat het onrealistisch is dat Jacodine Sara allemaal mee laat maken. Nee absoluut niet! Aangezien ik al wat jaartjes meeloop op deze aarde durf ik wel te zeggen dat het heel realistisch is.

Het personage van de op leeftijd zijnde buurvrouw vind ik een kranige vrouw met pit. Ze neemt geen blad voor de mond, ze weet Sara ermee wakker te schudden. De auteur weet de emoties van de personages zo te omschrijven dat ze de gevoelige snaar bij mij weet te raken. En niet alleen van ontroering maar ook het in detail beschreven irritante gedrag van Stef. Het zorgt er voor dat mijn nekharen overeind gaan staan. Wat maakt die man denegerende opmerkingen, grrr.

Gelukkig heeft Jacodine v/d Velde ook personages aan ‘Zwarte koffie, macchiato en takkenthee’ toegevoegd die zorgen dat ik af en toe in de lach schiet. De humor die de auteur heeft verwerkt in haar boek daar hou ik van.

De ontluikende liefde is zo mooi omschreven dat die er voor zorgt dat ik aan het einde wederom een traantje wegpink! Snel beginnen in deel 2 ‘Bagels en een bakkie troost’.

‘Zwarte koffie, macchiato en takkenthee’ krijgt van mij 5 sterren.