Recensie Thriller

Egyptisch Blauw van Johnny Bollé, uitgegeven door Uitgeverij LetterRijn

Cover
Wauw wat een gave cover heeft Egyptisch blauw! Een indringend kijkend oog met een traan van bloed. Ik weet een ding zeker, deze thriller ga ik snel lezen.

Het verhaal
Jovanny maakt de keuze om eens naar een andere club te gaan en dat is een goede zet. In de Club Spirit komt hij in contact met Tiffany, die deel uit maakt van een hechte vriendenclub. Althans dit lijkt zo, ze hebben namelijk allemaal wel wat te verbergen. In de club maakt Jovanny kennis met een tweeling. Iedereen van de vriendenclub vinden die twee meiden bijzonder maar vooral Melissa erg mysterieus. Jovanny krijgt het gevoel dat ze hem in de gaten houdt…..
Melissa wordt geplaagd door een nachtmerrie die ze telkens opnieuw beleefd en in die vreselijke droom vermoordt Jovanny een van haar familieleden.
Dan ontdekt Jovanny dat zijn ouders een vreselijk geheim met zich meedragen. Radeloosheid, verdriet en paniek overvalt hem in een snel tempo. Wanneer dan ook nog de liefde van zijn leven op een afgrijselijke wijze wordt vermoord stort zijn wereld helemaal in!

Mijn mening
Toen Johnny Bollé mij benaderde of ik zijn thriller ‘Egyptisch Blauw’ wilde lezen, hoefde ik niet te twijfelen en zei gelijk ja! Al eerder mocht ik namelijk voor Uitgeverij LetterRijn thrillers van Johnny zijn hand recenseren en van die gruwelijk spannende verhalen heb ik genoten.

‘Egyptisch Blauw’ is ingedeeld in korte hoofdstukken, sommige daarvan zijn wel heel kort. Ik heb daar in begin wel even aan moeten wennen. Er zijn namelijk verschillende verhaallijnen die zich afspelen in een periode die soms plaatsvinden waar een paar maanden, weken, dagen of uren tussen zitten. En aangezien ‘Egyptisch Blauw’ geen tekort heeft aan personages, moet je in deze thriller wel snel kunnen schakelen. In het begin heb ik dan ook af en toe teruggebladerd maar al snel was dit niet meer nodig.

‘Egyptisch Blauw’ is een thriller die me bezig houdt, want jemig, wat een personages zitten in dit verhaal. En dan heb ik het nog niet eens over de relaties! Ik wil niet teveel vertellen maar die blijken onderling best complex te zijn en dan heb ik het nog niet eens over de liefde!

Voor het grootste deel draait het in ‘Egyptisch Blauw’ om Jovanny. Zijn verhaallijn wordt dan ook in een ik-vorm verteld. Jovanny woont zijn met zijn hond Missy en komt als een heel fijn personage bij mij over. In het begin dacht ik dat hij het iedereen naar de zin wil maken en hij daarbij zichzelf vergeet. Gelukkig is dit niet zo. Dit blijkt uit verschillende situaties waarbij de waarheid boven tafel komt. Nou, Jovanny gaat de confrontatie niet uit weg hoor.

Maar sommige andere personages halen echt het bloed onder mijn nagels vandaan, want wat een secreten zijn dat! Een van de personage is bijna de duivel haar/hem zelf. En weer een ander is te goed voor deze wereld.

Een ding is zeker ze hebben allemaal inderdaad een verborgen agenda, ja ook die waarvan ik het niet had verwacht. Dit maakt dat de auteur mij lang in het ongewisse heeft gelaten hoe deze boeiende, af en toe verwarrende spannende thriller af zou lopen.

Ook van deze thriller van Johnny Bollé heb ik weer genoten.

‘Egyptisch Blauw’ krijgt van mij 4 Sterren.