Blogtour Feelgood Recensie

‘Hoor de stilte spreken’ van P.M. Pauwels, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
De mooie cover vind ik bijzonder, eentje die absoluut in het oog springt en een bepaalde aantrekkingskracht op mij heeft. Waarom? Daar heb ik geen verklaring voor….. Een ding is wel zeker, ik moét deze oppakken om te bekijken.

Het verhaal
Een zeer aantrekkelijke getrouwde sportverslaggever, Lucas Vermeer, van de nationale omroep is tot ergernis van zijn prachtige vrouw vaak van huis. Zelfs zijn drie jonge kinderen reageren er vervelend op wanneer hij weer voor zijn werk dagen van huis moet.
Anna Vargas is getrouwd met Nick. Gelukkig is ze al jaren niet meer sinds Nick zich meer en meer als een narcist gedraagt. Ze voelt zich ontzettend eenzaam….Totdat ze zomaar uit het niets een romantisch berichtje krijgt… van Lucas! En die berichtjes doen haar goed maar hebben toch ook wel een keerzijde. Welke keuze gaat ze maken?
En hoe zit het met de moordplannen van de Poppenspeler? De sociale media staat er vol van. Wie zit daar achter?

Mijn mening
‘Hoor de stilte spreken’ van auteur P.M. Pauwels is een feelgoodroman maar naar mijn mening ligt het verhaal wel dicht tegen een thriller aan. Misschien is een Cozy Crime een betere benaming voor dit boek.

In ‘Hoor de stilte spreken’ loopt de onderhuidse spanning behoorlijk op tussen Ana en Lucas. De romantische en spice getinte berichten liegen er niet om maar door dat beide getrouwd zijn, speelt de spanning van ontdekt worden ook een grote rol. Want zouden de partners van de overspelplegers achter hun geheim komen?

En dan de Poppenspeler! Wauw, die maakt ‘Hoor de stilte spreken’ met de aankondiging over een op handen zijnde moord echt wel spannend!

Helaas heb ik met het gedrag van sommige personages af en toe wel wat moeite. Zoals bijvoorbeeld het enorme verdriet wat Ana heeft, is wat mij betreft te veel. Door het contact met Lucas beseft Ana steeds meer in wat voor een situatie zij zich bevindt met haar man Nick. Dat vind ik dan wel weer een goede ontwikkeling. Fijn vind ik het dan ook dat de auteur het personage van Ana steeds meer en meer voor zichzelf op laat komen.

‘Leef of er nooit meer een morgen zou zijn‘.

P.M. Pauwels heeft schrijfstijl dat makkelijk wegleest. Over het verhaal ‘Hoor de stilte spreken’ heb ik wel een dubbel gevoel. Soms wilde ik het boek wel aan de kant gooien door verschillende situaties waar ik me aan stoorde. Maar de auteur wist me met andere gebeurtenissen wel weer zo te prikkelen dat dit wegleggen echt niet lukte. En dat is maar goed want wat een ontknoping die ze heeft bedacht…… Jeetje echt wel een onverwachte! Mijn mond viel er van open!

‘Hoor de stilte spreken’ krijgt van mij 3,5 Sterren.