Blogtour De Week van Jeugdboek

De week van De Torenclub

Blogtourrecensie ‘De Torenclub en de WRAAK van KEKET’ van Marianne v/d Wal, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
Wauw deze cover van ‘De Torenclub en de WRAAK van KEKET’ ziet er echt spannend en mysterieus uit. De twee mummies geven een eng tintje aan de cover. Gelukkig worden ze door een man met een fakkel op afstand wordt gehouden. Het maakt me erg nieuwsgierig naar dit verhaal!

Het verhaal
De Torenclubleden zijn goed en wel weer thuis van hun spannende reis uit Mexico of ze ontvangen een uitnodiging voor een expositie in Cairo. Tijdens die expositie zal de gouden halsketting van koningin Nefertiti worden onthuld. De leden van de Torenclub verbazen zich dat er zoveel schitterende voorwerpen in het museum tentoon worden gesteld zonder dat deze achter slot en grendel liggen. Dan wordt er een rol papyrus gestolen. Maar wanneer de politie arriveert, zijn de daders al verdwenen.

Wat heeft de mythe over een levensgevaarlijk en magisch amulet te maken met de papyrusrol? De Torenclub komt er tijdens hun zoektocht naar de rol papyrus achter dat het heel gevaarlijk is wanneer deze in verkeerde handen valt. Ze moeten er voor waken dat dit niet gebeurt anders zijn ze hun leven niet zeker….

Mijn mening
Marianne van der Wal begint in ‘De Torenclub en de WRAAK van KEKET’ gelijk met een heftige verhaallijn die zich afspeelt in 1136 jaar voor Christus. Om niet te veel te verklappen licht ik tipje van de sluier. Het gaat over liefde, jaloezie en het voorkomen van het weerzien in het hiernamaals….

Hoe dit verhaal zich verweeft in het hier in nu waarin het verhaallijn van De Torenclub plaats vindt is best mysterieus, spannend en natuurlijk ook avontuurlijk! Door het lezen van de eerste twee delen van De Torenclubserie ben ik aan de plezierige schrijfstijl van Marianne van der Wal gewend. Weer leest het verhaal als een tierelier ondanks dat ik sommige situaties best griezelig vind. Vooral de situaties met veel kruipende beestjes….. Natuurlijk zijn die mummies ook niet echt een feestje maar die beestjes, ik kreeg er echt de kriebels van!

Ook moet er in ‘De Torenclub en de WRAAK van KEKET’ weer gepuzzeld worden. Hierbij moeten de leden raadsels oplossen die met geschiedenis van Egypte te maken heeft gecombineerd met archeologische voorwerpen.

Marianne spaart de leden van De Torenclub niet want ze krijgen allemaal te maken met emoties die onzekerheid oproept. De personages ontwikkelen zich door hun samenwerking en vriendschap tot een krachtige club die niet opgeeft!

Ik heb begrepen dat dit het laatste deel is in deze serie. Erg jammer want het is een superleuke archeologische avonturenserie voor jong en oud!

‘De Torenclub en de WRAAK van KEKET’ krijgt van mij 4 Sterren.