Recensie Thriller

De handlanger van Steve Cavanagh, uitgegeven door Luitingh Sijthoff

Cover
De titel, de draden en balletjes van de Newtonpendel liggen in reliëf op de cover. Zeker hoe de kleuren rood en grijs tegen de zwarte /donkergrijze achtergrond zijn gebruikt is dit voor mij een opvallend en aantrekkelijke (en stiekem toch ook wel een aaibare) cover.

Het verhaal
Eddie Flynn en zijn team worden benaderd om Carrie, de vrouw van seriemoordenaar Daniel Miller te verdedigen. De Zandman, wat Daniel zijn bijnaam is heeft al 14! moorden gepleegd en is verdwenen. Carrie wordt beschuldigd dat ze Daniel zijn handlanger is geweest bij het plegen van deze moorden.Eddie Flynn is er van overtuigd dat Carrie onschuldig is. Hij en zijn team doen dan ook hun stinkende best om de jury en de rest van de wereld te overtuigen dat Carrie zelf ook een slachtoffer is van de Zandman. Nu Carrie tot levenslang veroordeeld kan worden komt de Zandman uit zijn schuilplaats te voorschijn. Hij wil Carrie koste wat het kost beschermen en elke betrokkene bij de zaak is wat hem betreft een doelwit, ook Eddie Flynn…..

Mijn mening
Supertof vind ik het dat ik regelmatig verhalen van auteurs mag lezen waarvan ik het werk nog niet ken. Dit kunnen auteurs zijn die net hun debuut hebben geschreven maar ook auteurs die al een bestseller hebben geschreven maar nog niet op mijn pad is gekomen. Via een winactie bij Uitgeverij Luitingh Sijthoff won ik ‘De handlanger’ van Steve Cavanagh. Mijn eerste kennismaking met het werk van deze bestseller auteur.

Vanaf de eerste bladzijde van deze gruwelijke spannende thriller heeft de auteur me tot aan de laatste letter het verhaal in gezogen. De personages zijn allemaal goed uitgediept. Ik ben vast niet de enige die in de ban is geweest van het personage van de seriemoordenaar. Pfft wat een engerd, het zal je man maar zijn….

Het personage van Bloch vind ik een sterke en krachtige vrouw, dit blijkt wel hoe zij in bepaalde situaties handelt. Ze is voor de duvel niet bang en gaat gerust de strijd aan met iemand die veel groter en breder is dan dat zij is. Het is dan ook niet vreemd dat Eddie Flynn haar in zijn team heeft. Wanneer er iets gebeurt dat Bloch erg raakt vind ik het mooi dat de auteur Bloch haar kwetsbare kant laat zien.

Het personage van Eddie Flynn, tja ik wil niets verklappen maar hoe hij de zaken aanpakt vind ik top! Hij is slim, respecteert en werkt goed samen zijn team. Het is dan ook niet vreemd dat het voelt alsof ze familie zijn!

Knap hoe de auteur de kant van de FBI en de kant van het advocatenteam van Eddie Flynn over de schuldige / onschuldige Carrie beschrijft. Het brengt mij als lezer in ieder geval in verwarring want de ene keer denk ik dat ze schuldig is en de andere keer denk ik van nee ze is toch onschuldig…..

En hoe het verhaal dan eindigt? Nou niet zoals ik had bedacht! Wat een spannende en verrassende plottwist. Een ding is zeker, ik wil meer lezen van deze auteur.‘

‘De handlanger’ krijgt van mij 5 vette Sterren!