Recensie Roman

Getrouwd met de cowboy van Kennedy Fox, uitgegeven door April Books

Cover
Het voorproefje ‘Nacht met de cowboy’ van de serie Circle B Ranch (deel 0.5) heeft een donkergroene zwartachtige cover met de titel in het wit. Onderop die cover staan cowboylaarzen op z’n kop waar een stukje van de onderbenen van een vrouw te zien zijn. Ik vind het grappig bedacht. De cover voor dit deel ‘Getrouwd met de cowboy’ is hetzelfde. Het heeft alleen een andere kleur en uiteraard een andere titel. Goede keuze voor de herkenbaarheid van de serie.

Het verhaal
Het ontstaan van de vriendschap tussen Riley en Diesel gaat lang terug. Zo ook de bijzondere uitdagingen die ze voor elkaar bedenken. Voor de verjaardag van Diesel hebben de twee cowboys een uitstapje naar Las Vegas bedacht. Nadat Diesel zijn uitdaging in Las Vegas heeft volbracht, daagt Diesel Riley uit voor een hele bijzondere weddenschap. Wanneer Riley na een nacht flink stappen wakker wordt, wordt hij niet alleen wakker….
Na zwaar nadenken en het zien van de ring om zijn vinger en om die van de mooie vrouw die naast hem ligt, beseft hij het. Hij is met Zoey getrouwd in Las Vegas. Veel tijd om na te denken heeft hij niet want Diesel komt hem halen. Ze moeten terug naar de ranch.Riley tekent de scheidingspapieren en stuurt deze naar Zoey, hij is dan ook erg verbaasd wanneer zij voor zijn deur staat. Ze wil onderzoeken of hun huwelijk kan werken en verhuisd hiervoor naar de ranch……

Mijn mening
Oef, het zal je maar gebeuren. Wakker worden naast een vreemde en erachter komen dat je getrouwd bent. Schokkend maar aan de andere kant ook wel weer hilarisch! Riley die denkt dat hij door het ondertekenen van de scheidingspapieren van het huwelijk af is, is dan ook stomverbaasd wanneer Zoey ineens voor hem staat is dan ook niet vreemd.

Kennedy Fox heeft een vlotte schrijfstijl waardoor ik binnen twee uur het verhaal uit heb. Tijdens het lezen schiet ik vaak een keer in de lach. Het is echt genieten! Het knettert tussen Riley en Zoey maar of het voldoende is om hun huwelijk te laten slagen? Aan de romantiek zal het niet liggen.

Er zijn ook situaties die bij mij wat irritaties oproepen. Zoals verwachtingen die ouders opleggen bij hun volwassen kinderen, de keuzes van hun kinderen niet respecteren en eigenlijk alles wel even willen regelen. Dat die volwassen kinderen daar niet mee eens zijn en daartegen in gaan lijkt mij dan ook heel normaal.

Kennedy Fox heeft met ‘Getrouwd met de cowboy’ een heerlijk, humoristische en romantisch verhaal geschreven waar ik volop van heb genoten. De onderwerpen over verwachtingen en het respecteren van elkaars mening, het loslaten van volwassen kinderen is op een goede wijze in ‘Getrouwd met de cowboy’ verwerkt en opent hopelijk bij degene die dit gedrag bij zichzelf herkent de ogen. Deze roman is dus ook nog leerzaam.

‘Getrouwd met de cowboy’ geef ik dan ook 4 Sterren.