Blogtour Kinderboek Recensie

Bloemenkind van Unver Alibey, uitgegeven door Dutch Venture PublishingCover
De kleuren die gebruikt zijn voor de cover vind ik erg passend bij het fantasyverhaal. Het bloemenkind heeft in blauw en roze tinten. Verder wordt er veel zwart gebruikt. Lees maar snel waar het verhaal overgaat, dan wordt het gebruik van de kleur zwart wel duidelijk!

Het verhaal
Tiara hoort van een wanhopig jongen, terwijl ze in haar tuin onkruid aan het wieden is, dat al zijn dromen zijn weggenomen. Hij vertelt verder dat bij alle kinderen de dromen door het duistere en verschrikkelijk monster Tartarus ’s nachts worden weggezogen. Hij is er verdrietig om. Tiara kan bijna niet geloven dat zo’n monster bestaat maar ze hoort er steeds meer over. Tartarus blijkt echt een dromendrinker te zijn. Hij woont in een diepe put en komt alleen in het duister te voorschijn. Taira belooft de jongen dat alles goed komt en stuurt hem naar huis. Hij vertrekt maar kijkt even achterom om te zwaaien maar ziet het mysterieuze bloemenkind Tiara niet meer staan…

Mijn mening
In ‘Bloemenkind’ zijn verschillende fantasy verhaaltjes met Tiara als hoofdpersonage te lezen. Of het nu gaat om een duister monster, extreem weer, Halloween of over Kerstmis gaat, ze zijn allemaal mysterieus en boeiend. Er gebeuren bijzondere dingen en Tiara komt dan elke keer voor een uitdaging te staan om het probleem op te lossen. Soms zit ze echt met haar handen in het haar en weet ze de oplossing even niet. Gelukkig heeft ze haar familie en vrienden die graag helpen.

Het boek ‘Bloemenkind’ is door Ünver Alibey voor kinderen in de leeftijd 7-9 jaar geschreven.Op een aanspreekbare en herkenbare wijze voor kinderen heeft de auteur het samenwerken, vriendschap en het vertrouwen in ‘Bloemenkind’ verwerkt. Daarnaast staan er prachtige illustraties van Mariska Maas (Rubre Art) waardoor de fantasie geprikkeld worden. Zelf zou ik ‘Bloemenkind’ samen gaan lezen met de kinderen van zeven jaar. Dit om sommige situaties even toe te lichten of hun vragen te beantwoorden.

Het boek ‘Bloemenkind’ krijgt van mij 3,5 Sterren.