Recensie Thriller

Een lege plek van Sophie Wester, uitgegeven door de Crime Compagnie

Cover
Via Sociale Media heb ik de aantrekkelijke cover met de prachtig blauw gekleurde, beschadigde bloem van ‘Een lege plek’ natuurlijk langs zien komen. De blauwe tekst die bovenaan voorop het boek staat, prikkelt mij en wekt mijn belangstelling! Ik ben dan ook aangenaam verrast wanneer ik deze tweede thriller van Sophie Wester in mijn brievenbus aantref.

Het verhaal
De succesvolle arts Brigit Zilver voelt zich enorm overrompeld wanneer haar ex Sander ineens voor haar deur staat. Ze laat hem binnen maar kan eigenlijk niet echt helder meer nadenken. Voordat ze het weet heeft ze toegezegd dat ze hem en zijn vrouw Annabel gaat helpen om hun kinderwens te vervullen. Brigit adviseert Sander om samen met zijn vrouw naar het vruchtbaarheidskliniek te komen voor een gesprek en verder onderzoek. Kort daarna wordt Brigit ernstig bedreigd, gebeuren er vervelende en vreemde dingen waardoor ze de controle over haar leven verliest. En of dit dan nog niet genoeg is krijgt Brigit ook nog het een en ander te verstouwen in familiare sfeer……

Mijn mening
Van het thrillerdebuut ‘Moordende hitte’ geschreven door Sophie Wester, waar het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné achter schuil gaat, heb ik genoten. Zal ik ook zo van hun tweede thriller ‘Een lege plek’ genieten? Kunnen de dames aan die verwachting voldoen?
Op die vraag antwoord ik heel graag met een JA!

Wat hebben Sophie en Ester alle personages goed uitgewerkt. Hun hoofdpersonage Brigit in ‘Een lege plek’ hebben ze door een rollercoaster aan emoties laten gaan! De dreigingen, die Brigit in het begin ontvangt, reageert ze naar mijn mening toch wel te naïef.  Deze nemen al snel ernstigere vormen aan. Steeds sneller op een elkaar gebeuren er incidenten. Op een gegeven moment heeft de dader in de veilige en vertrouwde woonomgeving van Brigit een smerige streek uitgehaald waardoor haar angst toeneemt. Maar dit is nog maar het begin. Het wordt nog heftiger! Sophie en Ester zijn er met hun schrijfstijl absoluut in geslaagd om die angst mij als lezer ook te laten voelen. Tussendoor speelt er ook nog even iets in een familiesituatie waar Brigit mee wordt geconfronteerd en wat ook onderhuids blijft sudderen… Dat de auteurs Brigit na hebben laten denken over haar eigen gedrag vind ik een goede keuze! 
En dan Annabel. In het begin dacht ik echt van ‘mens, kom eens wat meer op voor jezelf’ en zit niet steeds je vent zo te pleasen’….. Natuurlijk gaat Annabel ook een rollercoaster aan emoties door maar ligt dat niet aan de hormonen??

Deze thriller ‘Een lege plek’ van Sophie Wester heb ik niet weg kunnen leggen. Ik zat helemaal in het boeiende verhaal en leefde enorm met Brigit mee. Op het laatst was het zo gruwelijk spannend dat ik bijna vergat te ademen…..

Ik geef ‘Een lege plek’ dan ook 4,5 Sterren.