Recensie Serie Thriller

Zonder genade van Sterre Carron, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
De cover oogt spannend en mysterieus. Door hoe de cover er uit ziet en in combinatie met de titel spoken er allerlei vragen door mijn hoofd…..Gelijk maar beginnen zodra het kan!

Het verhaal
Esmée is getrouwd met Olivier en samen hebben ze een zoontje Emiel. Van beroep is Esmée rechter en heeft alles waar een mens van kan dromen. Totdat ze op een dag een geheimzinnige boodschap ontvangt waardoor ze weet dat ze in gevaar is. Haar verleden haalt haar in.
Wanneer Esmée en Olivier op visite zijn en de jonge Jill op Emiel past, wordt Jill opgeschrikt door een schaduw op de muur. Wanneer ze na een paar seconden een schot hoort en naar buiten kijkt ziet ze een lichaam liggen.

Hoofdinspecteur Rani Diaz wordt samen met haar team op deze bijzondere zaak gezet. Want wat blijkt? Er zijn totaal geen vreemde sporen op de plaats delict te vinden. Rani vindt dit bijzonder mysterieus. Wanneer de identiteit van het slachtoffer duidelijk is blijkt dit Lee Delen, het ex vriendje van Jill te zijn. Waarom is de jonge student vermoord en wie heeft dit gedaan? Het is een zaak met veel vragen en leugens. De waarheid is lastig om boven tafel te krijgen. De druk is hoog voor Rani en haar team want het onderzoek heeft uitgewezen dat het niet lang zal duren voordat de moordenaar opnieuw zal toe slaan!

Mijn mening
Superfijn vind ik het voor Sterre Carron, en natuurlijk ook voor alle lezers, dat haar Rani Diaz thrillers nu via Phoenix Books worden uitgegeven! Zelf mag ik me gelukkig prijzen dat ik al een aantal thrillers van Sterre heb mogen recenseren. En ik vind het dan erg leuk dat ik haar nieuwe boek ‘Zonder genade’ ook weer mag beoordelen.

De thriller ‘Zonder genade’ kent twee verhaallijnen, een in het verleden en een in het heden. Daarnaast heeft het boek korte hoofdstukken. Door de schrijfstijl van de auteur leest ‘Zonder genade’ vlot weg. Sterre laat mij als lezer lang in het ongewisse over de connectie tussen de in het verleden gebeurde situaties en die in het heden. Hierdoor kan ik het boek maar amper wegleggen en gaat het ten koste van mijn nachtrust. Mijn ogen beginnen op enig moment dicht te vallen waarop ik het boek toch maar aan de kant leg….

De personages zijn zoals altijd goed uitgewerkt.
Esmée haar personage heeft Sterre een sterke persoonlijkheid gegeven. Door de geheimzinnige boodschap, de intimidatie en het gevaar wat uit het verleden op de loer ligt krijgt Esmée zwaar te verduren en komt behoorlijk onder druk te staan. De auteur schrijft de situaties waar Esmée in terecht komt op zo’n wijze dat ik het met haar te doen krijg. Olivier, haar man gedraagt zich sinds een halfjaar erg bezitterig en zijn ouders zijn echt onaardig tegen haar. Ik krijg echt medelijden met haar…..

Rani is druk met het oplossen van een zaak waar ondermeer pesten, intimidatie, leugens en ongewenst gedrag in voorkomt, laat haar zusje Romy weten dat zij hun vader wil gaan bezoeken. Door Romy haar wens, steekt bij Rani het verleden de kop op en worstelt ze hier behoorlijk mee. Romy woont immers niet voor niets bij Rani. Daarnaast woont hun vader niet om de hoek, hij woont namelijk in Peru.

Door ‘Zonder genade’ kom ik weer een beetje meer over Rani haar verleden te weten en waar ze mee worstelt. Ik heb nog niet alle delen uit de Rani Diaz serie gelezen en weet nog niet alles over dit personage. Maar storen doet dat me niet. Ooit hoop ik alle 19 delen te bezitten en gelezen te hebben. De auteur weet me namelijk tot nu toe elke keer weer te verrassen! Haar thrillers zijn realistisch, hebben actuele onderwerpen en Rani Diaz haar personage heeft karaktertrekken waar ik me in kan herkennen. En daar ben ik absoluut niet de enige in!

Ik heb van ‘Zonder genade’ enorm genoten en krijgt van mij dan ook 5 Sterren.