Recensie Thriller

De patiënt van Petra Spark, uitgeverij LetterRijn

Cover
Wat een intrigerende cover! Eerst zie ik een masker dat mysterieus oogt, dan de titel ‘De patiënt’ en de naam van de auteur. Dan volgt het onderstel van een rolstoel waar iemand in zit. Hiervan zie je alleen de voeten en enkels. ‘Wraak smaakt altijd zoet’ is de subtitel en maakt de cover af. Nou ik ben helemaal in de ban ervan en wil dit boek heel graag lezen. En dan heb ik de achterflap nog niet eens bekeken.

Het verhaal
Vincent zijn leven staat op z’n kop. Door een misstap leeft hij al tijdje apart van zijn vrouw Sarah. Ondanks dat zij al een tijdje een nieuwe vriend heeft wil ze niet scheiden. Vincent, die als verpleger werkt in een ziekenhuis, heeft als klokkenluider, een medische fout gemeld wat hem uiteindelijk zijn baan heeft gekost. En niet alleen hem. Het gaat niet goed met hem en hij moet oppassen dat hij niet aan lagerwal terecht komt. Dan biedt zijn beste vriend Erik de helpende hand door hem te vragen om voor zijn hulpbehoevende moeder Peggy, die aan de ziekte ALS lijdt, te komen zorgen. Peggy kan alleen maar communiceren met een spraakcomputer die aan haar rolstoel is gekoppeld. Wanneer Vincent die rolstoel van zijn patiënt ziet is hij verbaasd over de nieuwste technische snufjes deze is uitgerust!

Vincent trekt in het penthouse waar Erik zijn moeder woont en krijgt door het verzorgen van zijn patiënt eindelijk weer wat rust in zijn hoofd totdat…. Zij ineens vanuit het niets de woorden Dom Perignon zegt en deze maar blijft herhalen! Vincent weet even niet waar hij het zoeken moet. Wanneer ze dan ook nog zegt: ‘Ik ken jouw geheim, ik weet wat je met dat meisje deed’ slaat de schrik hem om het hart. Hoe kan het dat zijn patiënt van zijn geheim afweet en wat weet ze dan precies…..

Mijn mening
Mijn hemel wat een zenuwlopende thriller! Het is dan ook erg fijn dat Petra Spark in ‘De patiënt’ gebruik maakt van korte hoofdstukken. Hierdoor is het makkelijk om overzicht te houden. ‘De patiënt’ is een verhaal die onder mijn huid gaat zitten, ik kan deze psychologische thriller niet loslaten. Want jemig wat gebeurt er veel.

Vincent zijn personage is echt supergoed uitgediept. Hij krijgt echt zoveel voor zijn kiezen. De verwarring, die door alle situaties bij Vincent ontstaat is groot. Want hoe kan Peggy van zijn geheim afweten? De onrust in Vincent zijn hoofd zorgt ervoor dat hij enorm aan zichzelf begint te twijfelen. Het gaat zelfs zover dat hij denkt dat hij gek wordt.

De auteur heeft de verwarring van Vincent is zo geloofwaardig beschreven dat ik die als lezer ook voel. En natuurlijk wil ik net zoals Vincent weten wie achter alle ellende zit die hij meemaakt. Op een gegeven moment, wanneer wereldje waar Vincent in vertoefd steeds kleiner en kleiner wordt, wil ik maar een ding en dat is weten wie Vincent dit allemaal aandoet en waarom.

En wie is die dan dader? Nou er zijn diverse verdenkingen door mijn hoofd gegaan maar daar klopte geen hout van! Petra Spark heeft de kunst om me goed op het verkeerde been te zetten.

Maar dan het einde…….. Mijn hemel pffft Ik ben echt van mijn stoel geblazen! ‘De patiënt’ van Petra Spark krijgt van mij 5 vette Sterren en ik kijk alvast halsreikend uit naar de volgende thriller van Petra!