Kinderboek Onder de aandacht Serie

Wie is Hamley?

Op deze bijzondere dag, want het is dierendag vandaag, wil ik graag de superleuke kinderboekenserie ‘Hamley’ bij jullie ‘Onder de aandacht’ brengen.

Wie is Hamley?
Hamley is een mooie zwarte kitten en woont samen met haar moeder, haar 2 oudere zusjes Lexi en Lily en de honden Kamiel en Kasper bij hun baasjes Henry, Betty en dochtertje Viola. En over Hamley heeft Sandra J.Paul, vast geïnspireerd door haar eigen Beestenspul, hele leuke humorvolle verhaaltjes geschreven. Van elk deel die inmiddels verschenen zijn vertel ik graag waar deze overgaan.

Hamley is jarig
Dit eerste deel is Hamley nog erg jong en mag niet alleen naar buiten om op onderzoek uit te gaan. Viola, het baasje van Hamley, is jarig en trakteert op taart. Maar wanneer een van de dieren geen stukje verjaardagstaart heeft gehad wil Hamley naar de bakker. Ze doet alles om taart te gaan halen bij de bakker. Best een spannend avontuur voor zo’n klein katje en dan komt ze ook nog de grote kater B-Boy tegen.


Hamley op pompoenjacht
Hamley mag inmiddels naar buiten maar moet wel in de tuin blijven. Dit is voor de avontuurlijke Hamley voor even wel leuk. Al snel laat Hamley zich verleiden om ’s nachts met een andere kat erop uit te gaan. Nu hebben die twee net een bijzondere nacht uitgekozen dat het Halloween en volle maan is. In die nacht kunnen gitzwarte katten met gifgroene ogen met pompoenen en heksen praten en laat Hamley nu net zo’n katje zijn.…

Hamley in de sneeuw
De titel verraadt het al, Hamley maakt kennis met sneeuw
maar niet alleen met sneeuw.Nee natuurlijk niet, ze maakt ook kennis met een hele vreemde boom die ineens in de huiskamer staat. Mogen de honden daartegen aan plassen nu er buiten sneeuw ligt? Hamley begrijpt er niets van. Waarom hangen er zoveel glinsterende versierselen in die boom, en wie is eigenlijk de kerstman? Hamley wil er meer over weten en gaat op onderzoek uit.


Hamley in het pretpark
Henry, Betty en Viola gaan naar een pretpark en ze nemen de honden mee. Hamley is natuurlijk ontzettend nieuwsgierig wat ze in een pretpark gaan doen en wil mee. Hamley haar moeder zegt dat dit niet mag maar ook niet kan. Maarja Hamley is nogal eigenwijs en reist toch stiekem met haar baasjes en Kamiel en Kasper mee. Eenmaal in het pretpark kijkt Hamley haar ogen uit en voordat ze het weet is ze haar baasjes kwijt…..

Hamley en de draak
Het is een lange winter en Hamley kan eigenlijk niet wachten om op avontuur te gaan. Nu hebben haar baasjes nieuwe buren gekregen en die komen op visite. Meizi, Lin en Wen komen uit China en vertellen tijdens een etentje over het Chinees Nieuwjaar. En ze vertellen over draken. Hamley die ook mensentaal begrijpt luistert ademloos toe en wenst voordat ze gaat slapen dat ze ooit een echte draak zal ontmoeten…..

Hamley leert toveren
Halloween is in aantocht en daarom zijn Betty en Viola druk bezig om het huis te versieren met enge dingen. Er hangen spoken, vleermuizen en spinnenwebben aan de muren en aan het plafond. Ook staan er overal pompoenen en staat er zelfs een heks in de tuin! Vorig jaar heeft Hamley tijdens Halloween met een heks gesproken en dat wil ze dit jaar wel weer. Lily, haar grote zus, en B-Boy willen met haar mee. Wanneer ze tijdens de Halloweennacht eerst nog even meelopen met Betty, Meizi en Viola op hun Trick or Treattocht ziet Hamley ineens een huis aan het einde van de straat staan. Lily en B-Boy zien het huis niet en vinden het maar eng dat Hamley dit huis ziet. Voordat ze het weten is Hamley al onderweg naar het huis en verdwijnt ze…….

De verhalen over Hamley vind ik als dierenliefhebber leuk om te lezen, en de kapriolen van de katten maar ook van de honden zijn dan ook herkenbaar. ‘Hamley leert toveren’ is zeker niet het laatste deel wat Sandra J. Paul heeft geschreven over dit bijzondere katje want volgens mij komt er dit jaar nog een deel uit.

Wie de auteur nog niet kent kan ik verklappen dat zij echt een bezige bij, een duizendpoot en een spin in het web is! Waarom? Sandra schrijft kinder- en jeugdboeken, novelle’s, feelgoods, Young adults, thrillers en misschien vergeet ik dan ook nog wel een genre! Ik vermoed maar zo dat in de toekomst er nog wel een keer verhalen die geschreven zijn door Sandra langs komen in het ‘Onder de aandacht’.