Onder de aandacht Thriller

De thrillers van Yvonne Franssen

In 2018 ben ik meer gaan lezen en in dat zelfde jaar ben ik ook begonnen met het schrijven van recensies. Sociale media was mij toen al niet vreemd en hierdoor kwam de thriller ‘Schaduwen’ van Yvonne Franssen, uitgegeven door uitgeverij Futuro bij mij ‘Onder de aandacht’. Het fenomeen leesclubs kende ik toen nog niet maar leerde ik al snel kennen. Voor de thriller Schaduwen maar ook de boeken Kamer 305 en Oscar heb ik meegedaan aan leesclubs en vond dit erg leuk. Maar dit staat los van wat ik van de verhalen vind natuurlijk.

Waar gaan deze thrillers van Yvonne over?
Schaduwen => 2018
Met haar drie honden leeft Ellen Groenenboom als volwassen vrouw, ver weg van de bewoonde wereld, op een oude boerderij een rustig en teruggetrokken bestaan. Totdat tijdens een boswandeling een van haar honden door een wildvreemde wordt doodgeschoten. Ellen wordt bang, ook omdat ze een aantal anonieme dreigmails heeft ontvangen. Ze dacht dat het spam was maar twijfelt hier nu ontzettend over. Bestaat er een samenhang tussen deze gebeurtenis en wat Ellen heeft meegemaakt als veertien jarige? Ze is op die leeftijd namelijk verkracht. Ellen kan niet anders dan op zoek gaan naar de waarheid en stuit op geheimen die haar leven veranderen in een ware hel!De cover ‘Schaduwen’ heeft een prachtige blauwe kleur met daarop afgebeeld een sleutel, het roept al gelijk vragen op.

Kamer 305 => 2019
Mijn hele wezen roept om Martijn wanneer ik die dag pas na tweeën ’s middags wakker wordt. Hij heeft niets meer van zich laten horen en trouwens wat zou ik moeten zeggen? Een pingetje klinkt op mijn telefoon en met een kloppend hart pak ik mijn mobiel op…..Het appje is van Corine. Wat is er aan de hand? Nou dat is een goeie vraag! Ik zou ook wel willen weten wat er in vredesnaam aan de hand is! Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn man heeft geprobeerd mijn moeder om zeep te helpen en ik, ik ben bang dat een van mijn cliënten nu mij zoekt om mij van mijn laatste adem te beroven! Meer is er niet aan de hand, niets om je zorgen over te maken……
De titel ‘Kamer 305’ springt bijna van de cover af, dus die is erg opvallend! De cover is verder erg donker, ziet er eigenlijk best wel griezelig uit.

Oscar => 2021
Wanneer ik in de achteruitkijkspiegel kijk staat mijn hart stil! De maxi-cosi die ik nog geen twee minuten geleden heb vastgeklikt in de gordel staat er nog maar is leeg! Het enige wat nog op de achterbank ligt is het spijkerjasje van Daan. In twee minuten tijd verandert het leven van Ilse in een nachtmerrie, haar vier maanden oude zoontje is verdwenen en dat op klaarlichte dag. Al snel is er een grootscheepse zoekactie op touw gezet en lijkt het erop dat er een verband is met een moordzaak en een mysterieuze verdwijning van een baby lang geleden. Heeft Ilse zelf een rol in deze zaak en wat heeft de rechercheur die het onderzoek leidt te verbergen?

De donkere cover van Oscar staan stekelige doorns en oogt duister.


Wanneer je van literaire / psychologische thrillers houdt raad ik je bovenstaande thrillers van Yvonne echt aan. Waarom? Allereerst heeft de auteur een schrijfstijl die mij bij het lezen van de’ thriller Schaduwen’ gelijk inpakt. Ze schrijft haar thrillers op een boeiende spannende wijze en weet bepaalde gebeurtenissen zo angstaanjagend te omschrijven dat het mij de adem ontneemt. Zoals gedetailleerd beschrijven van het neerschieten van de oude hond raakt mij enorm als dierenvriend maar ook weet ze door die omschrijving weerzin bij mij op te roepen. In ‘Kamer 305’ voegt ze aan het vreselijk spannende verhaal humor toe en die is op enig moment zo hilarisch dat ik in deuk lag van het lachen en dat bij een thriller….Zowel bij ‘Kamer 305’ als bij ‘Oscar’ weet Yvonne mij aan het einde van de verhalen zo enorm te verrassen dat ik flabbergasted ben, ze laat mij achter met onbeantwoorde vragen die een tijdje in mijn hoofd hangen….Ik kijk dan ook graag uit naar de volgende thriller van Yvonne Franssen!