Fantasy Recensie Young adult

De Doornen van het Kwade van K.T. Sterling, uitgegeven door uitgeverij Hamley Books

Cover
 
Net zoals de eerdere twee novelles in de serie Dochters van de Fae heeft dit laatste deel ‘De Doornen van het Kwade’ een donkere cover. Dit keer is er als bloem gekozen voor een prachtige witte lelie. Voor de titel en de naam van de auteur zijn in de vertrouwde goudtinten. Een schitterende opvallende cover!



Het verhaal
 
Ayla is door haar moeder wegwijs gemaakt in hun wereld Feyria van magie, ze heeft daarbij één opdracht meegekregen. Ze moet er voor zorgen het Kwade verborgen blijft. Worden Ayla haar plannen gedwarsboomd wanneer een expeditie te dichtbij komt? Ayla probeert om de hindernissen die ze tegenkomt ongedaan te maken. De race tegen de klok is begonnen beseft Ayla zich want de weg om het Kwade terug te laten keren is ingezet. Kan ze dit alleen veranderen? Of heeft ze hulp nodig van andere Fae?



Mijn mening

In het verhaal ‘De Doornen van het Kwade’ komt diverse keren de quote

‘Noch mens noch Fae kan het Kwade verslaan nadat de verkozen mens Haar zal doen ontwaken’ voor die de auteur K.T. Sterling heeft gebruikt. De sprookjeskenners zullen door die quote de link waarschijnlijk gelijk wel leggen dat dit laatste deel een retelling van het sprookje Doornroosje is. Maar dan wel anders….



In ‘De Doornen van het Kwade’ heeft Ayla een moeilijke opdracht te klaren en wordt duidelijk dat magie tegen haar wordt gebruikt. Ayla raakt hierdoor wat in verwarring. Wie houdt zich niet aan de regels van Feyria?



Het is een avontuurlijk Young Adult verhaal dat vol zit met magie en fantasy. 
K.T. Sterling heeft in haar novelles ook aandacht voor onderwerpen zoals de relatie tussen een ouder en kind, onbegrip, verliefdheid, liefde, boosheid en samenwerking. Ik vind het altijd van toegevoegde waarde want de emoties die daarbij horen zijn herkenbaar. 



Net zoals de eerder twee novelles in deze serie is dit verhaal goed als een stand alone te lezen. Zelf vind ik prettiger om een hele serie te lezen en raad dit eigenlijk ook aan. De personages die in ‘De Doornen van het Kwade’ langskomen uit eerdere de verhalen zijn makkelijker te herkennen en hun rol beter te plaatsen. Door de prettige schrijfstijl van de auteur leest het verhaal makkelijk en vlot.



‘De Doornen van het Kwade’ van K.T. Sterling krijgt van mij 3,5 sterren.