Recensie Thriller

Ik ook van MIJ van Iris Luijten, uitgegeven door Pumbo

Cover
Op de mooie grijsblauwe cover zie ik een paar vrouwenbenen met aan haar voeten hooggehakte schoenen. De titel valt door de kleurkeuze en het verschil in grote gelijk op. Het maakt mij in ieder geval nieuwsgierig genoeg!

Het verhaal
Gentle is er klaar mee en besluit dat haar wraak zoet zal zijn. Ze heeft aan de voorbereiding jarenlang gewerkt en Gentle verwacht dan ook dat ze het gesmeedde plan uit kan voeren. Op het nippertje ontsnapt ze bij een aanslag op haar leven aan de dood. Gentle is herstellende en verneemt dat haar wraakplan door iemand anders wordt uitgevoerd. Wie weet van haar plan af die haar die zoete wraak moet geven? Door de aanslag voelt Gentle zich ook niet meer veilig. Zal de dader een nieuwe poging wagen…..

Mijn mening
Superleuk vond ik het dat Iris Luijten mij benaderde met het verzoek of ik een boek van haar wilde recenseren. Voordat ik daar antwoord op geef, kijk ik altijd eerst even waar het boek overgaat. Het verhaal moet me natuurlijk wel aanspreken voordat ik ja of nee kan zeggen. Iris Luijten heeft al meerdere spannende verhalen geschreven dus ik mocht zelfs kiezen! De thriller die ik heb uitgekozen is; ‘Ik ook van MIJ’.

De auteur weet me gelijk op de eerste bladzijde van haar thriller enorm te prikkelen. Ze start haar verhaal ‘Ik ook van MIJ’ namelijk met een gebeurtenis waarbij de zwaargewonde Gentle, voordat ze de ambulance wordt ingeschoven, zegt ‘hij wil me vermoorden!’ Ze weet zelfs de naam van de dader die ze dan ook doorgeeft aan de politie.

Gentle haar personage vind ik heel goed uitgewerkt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf eigenlijk stiekem wel voor een deel in haar wraakplan kan vinden (oeps). De auteur heeft echt meerdere kanten van haar karakter beschreven waardoor de lezer haar goed leert kennen.

Rechercheur Robert Stam en Yara van Stipriaan Luïscuis vormen een goed team samen vind ik. Ondanks dat Stam de leidinggevende van Yara is, durft ze wel haar zegje te doen en ik vind dat niet verkeerd. Beiden zijn aan elkaar gewaagd maar weten ook wat ze aan elkaar hebben. Van mij mag er er nog wel een verhaal komen met dit rechercheursduo:-)

‘Ik ook van MIJ’ is een spannende thriller waar ik me goed mee heb vermaakt. Op enig moment had ik wel in de gaten welke kant het op ging waardoor de ontknoping voor mij niet helemaal een verrassing was.

‘Ik ook van MIJ’ van Iris Luijten krijgt van mij 3,5 sterren.