Blogtour Fantasy Recensie

Opgesloten van Marie Kneib, uitgegeven door DutchVenture Publishing

Opgesloten is vertaald door:
Kim Janssen


Cover
Wat roept de cover van ‘Opgesloten’ veel vragen bij me op. Er staat een prachtige oude deur op met deurkloppers die vroeger werden gebruikt. In het midden een grote gouden sleutel. Ook zie ik tandwielen en andere mechanismen die met elkaar verbonden lijken te zijn…..

Het verhaal
Clara, de dochter van de vooraanstaande en welgestelde familie Harper in Neocity, gaat trouwen met haar geliefde. Het is gebruikelijk dat elk paar dat trouwt in Neocity door een alchemistische band voor de rest van hun leven met elkaar wordt verbonden. Clara heeft alles in de puntjes geregeld en is bezig om haar wilde haardos te fatsoeneren. Ze kan wel huilen want haar haren zijn net een vogelnest. Haar zus Gerda laat weten dat de Hoofdalchemist al wat ongeduldig staat te wachten. Snel haast Clara zich gelijk naar de trouwzaal waar het tijdens de ceremonie gigantisch mis gaat….

Er valt namelijk een vreemde man door het glazen dak heen! Clara weet niet wat haar overkomt want de Hoofdalchemist dwingt haar vervolgens om met deze volslagen vreemdeling te trouwen. Zodra het jawoord is uitgesproken gaat haar nieuwbakken man Octavius er vandoor! Clara snapt niet wat er in vredesnaam allemaal gebeurd en gaat achter haar kersverse echtgenoot aan. Voordat ze het weet komt ze in een duister complot terecht waar het haar duizelt. Dan wordt ze ook nog opgezadeld met een journalist en een mechanische kat. Samen moeten ze de strijd aan tegen de Oligarchen die Neocity op een bijzondere wijze besturen. En daarbij heeft lang niet iedereen het goed met hen voor!

Mijn mening
Na het openslaan van ‘Opgesloten’ word ik me toch een spannend proloog ingezogen waarbij ik iemand volg die op de vlucht is…. Loopt dit allemaal wel goed af? Hoe dan ook dit fantasy verhaal van Marie Kneib heeft me gelijk in haar greep!

De personages zijn goed uitgewerkt. Ik vind dat Clara een heerlijk pittig karakter heeft. Zegt niet overal ja en amen op en komt goed voor zichzelf op. Doordat ze niet alles voor lief neemt en soms te snel oordeelt zorgt ze ervoor dat ze in vervelende situaties terecht komt. Door indrukwekkende en heftige gebeurtenissen, waarbij ook vooruitstrevende technologieën langskomen, leert ze snel. Dit komt haar ontwikkeling ten goede.

De mechanische kat Choupette heeft me daar ook een karaktertje hoor, ik vind het geweldig bedacht door de auteur, ze is vast ook een kattenliefhebster:-)

‘Opgesloten’ heeft me vanaf het begin door de geheimzinnige alchemisten en de mechanische wezens gefascineerd. Ook de samenwerking en de vriendschappen die tijdens het avontuur ontstaan heeft de auteur op een aansprekende wijze verwerkt.

Ik ben een liefhebber van verhalen waarin (mogelijke toekomstige) technologieën zijn verwerkt met natuurijk een behoorlijke dosis fantasy. Het is dan ook niet raar dat ik het boek eigenlijk niet weg wil leggen maar ja er moet ook gewerkt worden hé!

‘Opgesloten’ krijgt van mij 5 sterren!