Recensie Thriller

De Notaris en het laatste geschenk van Martin Gijzemijter, uitgegeven door MG Publishing

Cover
Een rennende arts of broeder in een ziekenhuis op de cover roept natuurlijk gelijk veel vragen op. Rent deze persoon naar een spoedgeval of is hij voor iemand of iets op de vlucht? Het is een boek dat mij aantrekt en dan de titel. Ik wil meer weten waar De Notaris in de verhaal mee te maken krijgt, want wat is is het laatste geschenk….

Het verhaal
Olivia is blij verrast maar ook nieuwsgierig waarom haar beste vriendin Lot haar reis in Guatemala heeft afgebroken. Olivia hoort al snel de reden waarom. Er ligt namelijk een donorhart klaar voor Lot. Olivia is ontzettend blij voor Lot maar toch hakt het nieuws over Lot haar ziekte er enorm in bij Olivia. Lot heeft dit altijd verzwegen en dit geheim maakt veel emoties bij Olivia los.



Lot vraagt Olivia om hulp want de eigenaar van het donorhart heeft zich niet geregistreerd. Daarnaast geeft een familielid aan dat hij geen donor zou zijn. Lot heeft het hart echt nu nodig. Thomas en Olivia besluiten op zoek te gaan naar het document waarin de eigenaar heeft aangegeven dat hij zijn hart wil doneren. Lukt het hen om op tijd het document te vinden?

Mijn mening
In ‘De Notaris en het laatste geschenk’ heeft Martin Gijzemijter dit keer onder andere aandacht besteed aan hoe belangrijk het registreren van donorschap is. 
Nu vind ik dat de auteur altijd wel actuele onderwerpen in zijn verhalen van de notaris verwerkt maar deze raakt mij meer. Misschien komt het door alle emoties die langs komen.



Olivia worstelt enorm met al die emoties. Ze is niet alleen verdrietig dat Lot zo ziek is maar ze is ook boos. Ik snap wel dat Olivia het er moeilijk mee heeft. Maar dat zijn niet de enige emoties waar Olivia in ‘De Notaris en het laatste geschenk’ moet dealen. Ze voelt zich onzeker, schuldig en dan komen er ook andere gevoelens om de hoek kijken……

Martin Gijzemijter heeft een prettige schrijfstijl waardoor ook dit deel weer vlot leest. De auteur heeft een het einde van ‘De Notaris en het laatste geschenk’ bedacht die ik niet aan heb zien komen. Het was een slag bij donkere hemel en ik dacht neeeeeee dit meen je toch niet? Ik was echt even van slag en was best even een klein beetje boos op de auteur! Het is al enige dagen geleden dat ik het boek dicht heb geslagen maar het verhaal houdt me nog bezig! Kom maar snel met het volgende deel Martin Gijzemijter!



‘De Notaris en het laatste geschenk’ krijgt van mij 4 sterren.