Recensie Thriller

De prijs van Marcel van de Ven en Willem Asman, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover

‘De prijs’ heeft een cover die qua kleur in tweeën is gedeeld. Zowel in het groene als het paarse deel staat een vrouw en ze kijken beiden over het water naar een stad. Deze thriller is door twee auteurs geschreven. In het groene deel staat de naam Marcel van de Ven en in het paarse deel staat de naam Willem Asman.
De witte titel ‘De prijs’ staat onderaan op de cover in een zwarte strook. Bovenaan op de cover staat “Voor liefhebbers van Undercover en Penoza”, nu heb ik heel wat afleveringen van Penoza gezien dus ik denk dat deze thriller wel in de smaak gaat vallen….



Het verhaal

Gita de Later heeft samen met haar man Robert (Bob) een goedlopend bedrijf opgebouwd in Vegan Asian Streetfood. Wie had dit ooit verwacht dat bedrijfje dat ergens in een krappe driekamerwoning is ontstaan uit zou groeien in zo’n winstgevend onderneming. Om dit te realiseren hebben ze veel moeten doen en laten. De zaken gaan goed en de winsten stapelen zich op totdat … ze op een duistere wereld stuiten.



Tess van Vuuren heeft alles op alles gezet om bij de politie te slagen. Dit heeft vruchten af geworpen want ze is undercoveragent binnen een ultrageheim eliteteam dat onder leiding staat van Wouter Westra. Ondanks dit succes laat het verleden haar niet los.



Het zijn twee verschillende werelden die bij elkaar komen wanneer er bij een overval van een drugstransport onschuldige slachtoffers vallen…. 



Mijn mening

‘De prijs’ van Marcel van de Ven en Willem Asman is een thriller voor een lezer die wel tegen gruwelijkheden moet kunnen. Ik kan van mezelf wel zeggen dat ik een doorgewinterde thrillerlezer ben maar zelfs ik heb af en toe even moeten slikken. Man o man wat komen er in ‘De prijs’ afgrijselijke misdaden voor, die ook nog ontzettend gedetailleerd zijn beschreven. Ik zie je denken dan lees je toch niet verder. Nou echt niet hoor. ‘De prijs’ is echt weer zo’n verhaal volop spanning dat onder mijn huid en in mijn hoofd kruipt. Nagelbijtend en wiebelend op het puntje van mijn stoel vloog ik door het hoofdstukken heen. 



De personages vind ik heel goed uitgewerkt. Het team waar Tess deel van uit maakt werkt heel goed samen, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Ook de onderlinge verhoudingen zijn top en gaan ze tot het uiterste om elkaar te beschermen. Hun leidinggevende Wouter Westra is neergezet als een fijn meewerkend teamlid die zijn team op een prettig wijze aanstuurt. De keuzes voor zijn team maar ook voor zichzelf worden altijd weloverwogen door hem genomen waarbij zijn voorgevoel een belangrijke rol speelt. 



Natuurlijk komt het eliteteam verschillende keren in keihard actie in ‘De prijs’ waardoor de spanning extra omhoog wordt geschroefd, het beneemt me gewoon de adem! Naast deze harde acties komen er natuurlijk ook emotionele situaties voor. Deze rollercoaster aan emoties hebben de auteurs op zo’n meelevende manier geschreven dat die mij diverse keren kippenvel bezorgen! 



Ik heb genoten van deze adembenemende thriller. Ik hoop dat de twee auteurs het niet bij een gezamenlijk boek houden. Stiekem hoop ik dat er al een volgend deel geschreven is of bijna klaar is…. Eenneh een serie mag ook hoor.



‘De prijs’ krijgt van mij 4,5 sterren.