Maand: oktober 2024

Recensie Thriller

Ik ook van MIJ van Iris Luijten, uitgegeven door Pumbo

Cover Op de mooie grijsblauwe cover zie ik een paar vrouwenbenen met aan haar voeten hooggehakte schoenen. De titel valt door de kleurkeuze en het verschil in grote gelijk op. Het maakt mij in ieder geval nieuwsgierig genoeg! Het verhaal Gentle is er klaar mee en besluit dat haar wraak zoet zal zijn. Ze heeft aan de voorbereiding jarenlang gewerkt en Gentle verwacht dan ook dat ze het gesmeedde plan uit kan voeren.

Lees meer
Blogtour Recensie Thriller

Verloren in het verleden van P.M. Pauwels, uitgegeven door uitgeverij Phoenix Books

Cover
 Wat ziet dit boek er prachtig uit. De kamer op de cover ziet er erg mooi uit en dan die sprayed edges! Schitterend gewoon. In de kamer zie ik een vrouw op de rug die een kop koffie drinkt terwijl ze naar buiten zit te kijken. Het lijkt een rustig tafereeltje maar op het raam staat een quote die niet veel goeds beloofd. Is de vrouw zich daarvan bewust?

 Het verhaal
 De

Lees meer
Kinderboek Recensie

Schatpakkers van Pieter Koolwijk, uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat

Cover 
Drie kinderen zitten bij een put. Een van die kinderen probeert iets te pakken uit de put. Dit lukt niet want de put is erg diep…. Er schijnt licht in de put waarin de titel van het boekje staat. Rondom  de titel zijn er in het donkerblauw vage bewegingen te zien van ?? Wat speelt er ondergronds af?

 Het verhaal
 Nevin is boos want ze moet van haar vader buiten spelen en mag

Lees meer
Feelgood Recensie

Middenacht in de kerstboekwinkel (deel 2) van Jenny Colgan, uitgegeven door uitgeverij Luitingh Sijthoff

Vertaald door Jet Matla Cover Op de warm paarskleurende cover zijn opnieuw sneeuwvlokjes te zien. De indeling van cover is gelijk aan het eerste boek alleen staat er natuurlijk een ander kersttafereeltje op. De quote ‘Carmen ontdekt verborgen schatten in de boekwinkel’ maakt mij als lezer wel heel nieuwsgierig! Het verhaal Het winterseizoen is aangebroken en in Edinburgh begint het te kriebelen. Waarom? Het is tijd om de kerstballen te voorschijn te halen! Kerstkransjes

Lees meer
Feelgood Recensie

De kerstboekwinkel van Jenny Colgan, uitgegeven door uitgeverij Luitingh Sijthoff

Vertaald door Jet Matla

 Cover
 Dwarrelende sneeuwvlokjes op een blauwe cover met daarop de naam van de auteur en de titel van het boek dat tweederde van de cover in beslag neemt. Onderop de cover staat in een winterse kerstsfeer een prachtige boekwinkel. Een toffe winterse cover die uitnodigt om op te pakken.

 Het verhaal
 Wanneer het Londense warenhuis vlak voor kerstmis helaas noodgedwongen de deuren moet sluiten, komt Carmen op straat te staan.

Lees meer
Jeugdboek Recensie

Een missie vol Magie van Monica Haak, uitgegeven door uitgeverij Hamley Books

Cover
 Wat heeft het boek ‘Een missie vol magie’ een bijzondere cover. De ene helft heeft namelijk hele warme herfstkleuren en de andere helft heeft ijzige winterse kleuren. Het prachtige boek valt gelijk op en wanneer ik de titel lees, wil ik maar een ding……Er achter komen waar dit jeugdverhaal overgaat. 

 Het verhaal
 Het bliksemt, het dondert en het regent pijpenstelen, het is vreselijk buiten. Anima is net naar haar slaapkamer gegaan

Lees meer
Blogtour Fantasy Recensie

Opgesloten van Marie Kneib, uitgegeven door DutchVenture Publishing

Opgesloten is vertaald door:Kim Janssen Cover Wat roept de cover van ‘Opgesloten’ veel vragen bij me op. Er staat een prachtige oude deur op met deurkloppers die vroeger werden gebruikt. In het midden een grote gouden sleutel. Ook zie ik tandwielen en andere mechanismen die met elkaar verbonden lijken te zijn….. Het verhaalClara, de dochter van de vooraanstaande en welgestelde familie Harper in Neocity, gaat trouwen met haar geliefde. Het is gebruikelijk dat elk paar

Lees meer