Kinderboek Recensie

Snor en Ootje, De Vallei van Verbeelding van Jurgen en Marinka, uitgegeven door TGR Publishing

Cover

Wat een prachtige en kleurrijke cover! De katjes Snor en Ootje met hun knapzakjes maken me gelijk nieuwsgierig welk avontuur ze gaan beleven in ‘De Vallei van Verbeelding’. 



Het verhaal

Snor en Ootje zijn hun speelgoedmuisje Frits kwijt en gaan op zoek naar hem. Tijdens hun zoektocht naar Frits merken ze dat in een onbekende omgeving terecht zijn gekomen. Snor en Ootje worden tijdens hun avontuur zelfs achtervolgt door schimmige figuren. Al snel komen ze terecht in de Vallei van Verbeelding waar ze bijzondere dieren tegenkomen en waar ze vriendschap mee sluiten. Die ontmoetingen zorgen er ook voor dat ze in onverwachte en spannende situaties terecht komen. Er is dan moed nodig om er voor te zorgen dat Snor en Ootje hun zoektocht naar Frits voort kunnen zetten. Lukt het Snor en Ootje om hun vriendje Frits te vinden? En dan is er nog een andere uitdaging die dit hele avontuur met zich meebrengt…. Want weten Snor en Ootje de weg naar huis nog wel?



Mijn mening

Allereerst wil ik mijn complimenten geven aan Anna Kovaleva voor de schitterende illustraties die zij heeft gemaakt bij dit prachtige verhaal van ‘Snor en Ootje, De Vallei van Verbeelding’.



De twee katjes Snor en Ootje zijn op zoek naar hun lieve vriendje Frits en komen dus terecht in De Vallei van Verbeelding. Ze ontmoeten lieve, vrolijke, prachtige, knorrige en enge dieren. Snor en Ootje vinden het allemaal best spannend. Ze vinden het erg leuk dat ze nieuwe vriendschappen maken en dat hun nieuwe vrienden willen helpen om Frits te vinden. Want ze missen hem ontzettend.



Ik merk als lezer heel goed dat Snor en Ootje veel van elkaar houden. Tijdens hun reis door ‘De Vallei van verbeelding’ merken ze dat wanneer ze samen met hun nieuwe vrienden spannende dingen doen het veel makkelijker gaat. De nieuwe vriendengroep helpt elkaar. Soms is het nodig om moedig te zijn en dat doen ze samen. Ook mooie dingen die op hun pad komt doen ze samen. Hierdoor wordt hun vriendschap steeds hechter en beginnen ze steeds meer om elkaar te geven. Zo mooi om te lezen!



De auteurs Jurgen en Marinka weten bij mij een gevoelige snaar te raken met het avontuur van de twee katjes Snor en Ootje. Het verhaal heeft me vertederd. Of dit nu komt dat ik zelf een dierenvriend ben? Ik vermoed van wel. Een leven zonder dieren kan ik me niet voorstellen. Hier in huis lopen gezellig een aantal viervoeters (2 katten en een hond) rond. 



Ik wil Jurgen en Marinka bedanken dat ik hun kinderboek ‘Snor en Ootje, De Vallei van Verbeelding’ heb mogen recenseren en een aantal speciaal en exclusief geprepareerde illustraties voor Boek2Musch bij deze recensie mag plaatsen.



‘Snor en Ootje, De Vallei van Verbeelding’ krijgt van mij 4,5 sterren.