Recensie Thriller

De Notaris en de gevaarlijke filantroop van Martin Gijzemijter, uitgegeven door MG Publishing

Cover
De Notaris en de gevaarlijke filantroop, deel 5 van De Notarisserie heeft een cover die er heel anders uitziet dan de eerdere vier uitgegeven delen. Deze nieuwe cover vind ik er veel moderner en mooier uitzien.

Het verhaal
De Notaris krijgt dit keer een zaak om op te lossen die te maken heeft met een van de meest geprezen filantropen van het land. Adriaan van Houten, eigenaar van Van Houten Courts, heeft voor de jeugd uit kansarme wijken de mogelijkheid gecreëerd dat zij kunnen voetballen. Het lijkt allemaal prachtig maar binnen de organisatie Van Houten Courts blijken duistere praktijken plaats te vinden. Van Zwabber krijgen Thomas en Olivia signalen over deze organisatie en ze besluiten om polshoogte te gaan nemen. Alleen gaan ze dit keer niet alleen op onderzoek uit, hun stagiair Bram, wordt er ook bij betrokken. Door de leugens en het bedrog die Thomas en Olivia ontdekken beseffen zij zich dat de situatie waarin zij zich bevinden gevaarlijker is dan dat ze ooit hadden kunnen vermoeden. Naast dit alles merkt Olivia dat ze met een andere Thomas samenwerkt dan de Thomas voor het ongeluk….. Ze vraagt zich dan ook af of het hen zal lukken om alle duistere zaken te onthullen.

Mijn mening
Martin Gijzemijter heeft mij aangenaam verrast met ‘De Notaris en de gevaarlijke filantroop!’ Naast dat de auteur altijd een dosis humor in zijn boeken verwerkt, vind ik dat hij Thomas, Olivia en Bram situaties mee laat maken die ik spannender en realistischer vind dan de eerdere verhalen die ik al uit deze serie heb gelezen.



Martin Gijzemijter heeft een plezierige schrijfstijl waardoor het verhaal vlot wegleest.
Ook weet hij de emotie die tussen Thomas en Olivia speelt, en waar ze beide mee worstelen, op zo’n wijze te verwoorden dat ik met hen meeleef. Ik wil ze wel een duwtje in de gewenste richting geven, welke dit is? Daar kom je achter wanneer je het verhaal zelf leest….



Bij ‘Het verhaal’ kun je lezen dat Thomas nogal veranderd is. (Is dit de reden waarom de cover ook is veranderd?) Ik vind het mooi om te lezen dat personages in deze serie een ontwikkeling doormaken. Natuurlijk komen daar ook emoties bij om de hoek kijken die ook iets met mij doen. Ik hou daar van.



In ‘De Notaris en de gevaarlijke filantroop’ draait het niet alleen Thomas, Olivia en Bram. Dit keer heeft Zwabber ook een belangrijk aandeel in het verhaal. Ik vind dit erg leuk maar wat hij allemaal doet….



En dan het einde, jemig wat een cliffhanger…… Gelukkig ligt deel zes hier klaar zodat ik die gelijk open kan slaan om te lezen hoe het verder gaat!



‘De Notaris en de gevaarlijke filantroop’ krijgt van mij vier dikke sterren.