Leesclub Recensie Thriller

Koel Water van Julienne Brouwers, uitgegeven door JB uitgeverij

Cover

Door de kleuren, de titel en de vrouw in het water op de cover, valt dit boek mij gelijk op. Wanneer ik het gezicht van de vrouw van dichtbij bekijk, vraag ik me af of ze glimlacht of dat het een grimas is…. De quote onderop de cover ‘Wat als je omgeving Toxic blijkt te zijn?’ belooft niet veel goeds.



Het verhaal

Louise weet niet waar ze het zoeken moet wanneer ze hoort dat haar charmante baas Hugo dood in bed is aangetroffen. Al een tijdje hadden ze een geheime relatie en Louise is helemaal in schok en intens verdrietig. Wanneer ze weer op kantoor is, ontdekt Louise de duistere zaakjes waarmee haar minnaar zich bezig hield!



Door zijn betrokkenheid bij louche zaken heeft Hugo meer vijanden dan hem lief is. Forensisch rechercheur Amber de Witt en tactisch rechercheur John van Heeswijk worden samen op deze zaak gezet en merken zal snel dat er haast is geboden om te voorkomen dat mensen veel gaan verliezen. Al snel rijzen er steeds meer vragen op over het bedrog en corruptie die Hugo zou hebben gepleegd. 



Na dat er steeds meer over Hugo aan het licht komt, merkt Louise dat ze het moeilijk vindt om het allemaal te geloven. Ondanks haar verdriet wil ze koste wat kost de waarheid weten. Ze gaat op eigen houtje op onderzoek uit, niet wetende dat ze haar eigen leven hiermee in gevaar brengt….



Mijn mening

Toen ik de oproep las dat Vrouwenthrillers een leesclub voor de thriller ‘Koel Water’ van Julienne Brouwers zocht, heb ik me aangemeld. Hoe leuk is het dan wanneer je kort daarna hoort dat je mee mag doen! Karin van Vrouwenthrillers en Julienne Brouwers, dank hiervoor.



Julienne Brouwers heeft een prettige schrijfstijl waardoor ‘Koud Water’ vlot wegleest. De thriller is door de auteur voorzien van voldoende triggers waardoor ik steeds maar door wilde lezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van spanning op het puntje van mijn stoel heb gezeten. En toch gebeurt er veel in ‘Koel Water’ waardoor het boek echt lastig is om weg te leggen. 



Julienne Brouwers heeft ook actuele onderwerpen in haar thriller verwerkt die realistisch en ook herkenbaar zijn. Dit kan ik altijd wel waarderen al zijn sommige van die onderwerpen niet plezierig om te lezen maar zeg nu eerlijk…realiteit is ook niet altijd leuk.



De personages heeft de auteur goed uitgediept. Genoten heb ik van de personages Amber de Witt en John van Heeswijk. Hoe Amber met de nukkige buien van John omgaat en hoe John reageert op situaties waaruit blijkt dat Amber het even wat moeilijker heeft. Hoe Julienne Brouwers hun samenwerking heeft uitgewerkt vind ik mooi om te lezen. Ik vind hun karakters goed bij elkaar passen en kijk uit naar een volgend deel met dit duo in de hoofdrol.



Maar er waren ook personages die een bepaald gedrag van de auteur mee hebben gekregen waarvan ik pukkeltjes van in mijn nek kreeg. Er waren ook een paar impulsieve acties of onrealistische situaties die ik met kromme tenen heb zitten lezen.



De onverwachte ontknoping van ‘Koel Water’ maakte voor mij veel goed. Ik vond deze wel erg spannend, zo spannend dat ik tijdens het lezen mijn adem heb ingehouden! Dat zegt genoeg lijkt mij.



‘Koel Water’ krijgt van mij 4 sterren.