Recensie Thriller

‘De dertiende zaak’ van Åke Edwardson, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover
 
De cover van ‘De dertiende zaak’ vind ik geweldig! Op de achtergrond, boven een stad, zie ik een zonsondergang met daarvoor een lucht in verschillende blauwe tinten. Die schitterende lucht weerkaatst in het water. Daarnaast zie ik een deel van een weg over het water. Ik ben benieuwd waar deze begint maar vooral waar deze eindigt…..



Het verhaal
 
Na gezellig een tijdje bij zijn vrouw en twee dochters in Málaga te zijn geweest, is rechercheur Erik Winter onderweg naar Göteborg. In het vliegtuig valt het hem op dat een stel zich opvallend rustig gedraagt. Als rechercheur weet hij ze onopvallend te observeren en het is dan ook niet vreemd dat hij achter hen aanrijdt van het vliegveld richting Göteborg. 



Voor zijn ogen ziet hij de auto van het stel ineens een onverwachte slinger maken en komt deze met een oorverdovende klap tegen een rotswand tot stilstand. Erik belt gelijk de hulpdiensten terwijl hij naar het voertuig loopt. De man is helaas niet meer te redden maar het hart van de vrouw klopt nog…..



Wanneer Erik de naam van de vrouw hoort, moet hij gelijk aan de zaak denken waar hij dertig jaar geleden, als jong broekie, zijn loopbaan bij de politie begon. Sara Brendner, de gewonde vrouw, was destijds getuige van de gewelddadige moord op haar vader. Een zaak die nooit is opgelost…



Erik en zijn team worden op deze zaak gezet en zijn er op gebrand om het verhaal van Sara Berndner te weten te komen.



Mijn mening
 
Wat een heftig begin heeft ‘De dertiende zaak’ van Åke Edwardson! Ik heb gelijk zoiets van Yes, dit wordt weer een gruwelijk spannende thriller. Ik heb er zin in! Helaas heb ik te vroeg gejuicht want al snel merk ik dat het lezen lastiger word.



In de ‘De dertiende zaak’ komen veel personages voor en springt het verhaal van het heden naar het verleden en vice versa. Dit levert af en toe wel wat verwarring bij mij op. Om deze thriller goed te kunnen volgen moet ik mijn aandacht er goed bij houden. En dat is best lastig want ‘De dertiende zaak’ leest nogal traag. Om geconcentreerd te blijven lezen, kost me zo nu en dan ook moeite.



Eigenlijk baal ik daar wel van want het verhaal over Sara haar situatie en de vreselijke moord op haar vader is zeker interessant. Ook de verhaallijn over Erik zijn situatie met zijn vrouw en dochters is er een die me nieuwsgierig heeft gemaakt en wil ik absoluut weten hoe dit verder loopt. Ik lees dan ook gestaag verder in ‘De dertiende zaak’ van Åke Edwardson.



De auteur geeft dan een wending aan zijn verhaal waardoor ik denk te weten hoe het een en ander in elkaar zit. Voor een deel heb ik dit goed maar met een onverwachte situatie laat de auteur me verbijsterd achter…..



‘De dertiende zaak’ krijgt van mij 3,5 sterren.