Recensie Roman

In haar schoenen van Jojo Moyes, uitgegeven door uitgeverij De Fontein

Cover

Onderop de cover zie ik in het klein de sky-line van Londen. Zowel de titel als de naam van de auteur zijn daarentegen vrij groot afgedrukt op de roze cover. Door deze keuze valt het boek zeker op!



Het verhaal

Sam is getrouwd met Phil en ze hebben samen een dochter Cat. Ook maakt Kevin de hond deel uit van het gezin. Phil zit al een tijdje ziek thuis. Sam is dankbaar voor wat ze allemaal heeft maar door ontwikkelingen op haar werk beseft Sam zich dat een slechte dag voldoende is om alles in duigen te laten vallen.



Carl de man van Nisha is schatrijk en leeft samen met Nisha al jaren een leven waar zij vroeger van droomde! Ze heeft alles wat haar hartje begeert totdat Carl ineens alles van haar afneemt en een scheiding aanvraagt.

Sam en Nisha sporten in dezelfde sportschool. Op de ochtend, neemt Sam per ongeluk de sporttas van Nisha mee en Nisha zit met de tas van Sam opgescheept. Ze zijn beiden op zoek naar elkaar maar komen pas met elkaar in contact op een dieptepunt van hun leven. Waarbij de een de andere de schuld geeft voor de situatie waarin ze zit….



Sam en Nisha merken dat wanneer ze hun krachten bundelen, ze meer voor elkaar kunnen krijgen dan dat ze verwachten. Zou het doel dat ze hebben, om terug te krijgen want hen is afgenomen, gaan lukken…?



Mijn mening

‘In haar schoenen’ is een heerlijke roman dat door de prettige schrijfstijl van Jojo Moyes vlot wegleest. Ze schrijft erg beeldend waardoor ik sommige hilarische situaties in gedachten voor me zie en ik in de lach schiet.



‘In mijn schoenen’ heeft 2 verhaallijnen. Vanaf het begin is het duidelijk dat de levens van Sam en Nisha elkaar zullen kruisen en dat dit niet eenmalig zal zijn. Beide dames hebben een eigen pittig verhaal waarbij ze in situaties terecht komen die ze van tevoren echt niet aan hebben zien komen. 


Zowel Sam als Nisha hebben sterke karakters maar dit hebben ze beiden in het begin niet in de gaten. Ze voelen zich beiden in hun eigen miserabele situatie ellendig en slachtoffer. Ze komen elkaar vaker tegen en pakken samen zaken op. Hierdoor merk ik dat die samenwerking de dames goed doet. Beiden worden ze in de vervelende situaties waarin zij zich bevinden zelfverzekerder. Ook de bewustwording over hun eigen gedrag werpt vruchten af. Het komt de ontwikkeling van beiden personages ten goede.



Jojo Moyes heeft in haar boek ‘In haar schoenen’ realistische en actuele gebeurtenissen op zo’n wijze verwerkt dat deze mij niet koud laten. Verschillende emoties overvallen mij tijdens het lezen van deze roman, gelukkig lagen de zakdoekjes in de buurt….



Ik heb erg genoten van deze roman en kijk graag uit naar de het volgende boek van Jojo Moyes.



‘In haar schoenen’ krijgt van mij 4,5 sterren.