Feelgood Recensie

Bestemming onbekend van Ellen Ooms, uitgegeven door uitgeverij Hamley Books

Cover

‘Bestemming onbekend’ heeft een grappige en eenvoudige cover. En juist door die eenvoud valt deze bij mij op. Het bootje op de voorgrond vind ik er schattig uitzien.



Het verhaal

Sam heeft een baan waarvoor ze de deur niet uit hoeft, ze kan alles vanuit huis doen. Nina haar vriendin vindt dat maar niets. Ze is van mening dat Sam hoognodig leuke dingen moet gaan doen. Ze praat zoveel tegen Sam aan dat ze haar over weet te halen om zich in te schrijven voor een dis-connected cruise. Tijdens deze cruise mag er geen gebruik worden gemaakt van de digitale middelen inclusief telefoon. De dag van inchecken is aangekomen en Sam is benieuwd met wie ze een hut moet delen.



Flynn heeft zich voor de dis-connected cruise ingeschreven om even uit de schijnwerpers te verdwijnen. Zijn ouders zijn een beroemd echtpaar in Amerika waardoor alles wat Flynn doet onder de loep wordt gelegd door de roddelpers. Voordat hij zijn moeder op zijn nek krijgt in verband met de zoveelste schandaal door zijn buitensporige levensstijl, kiest hij voor het ruime sop.



Flynn en Sam krijgen door de purser samen een hut toebedeeld. Sam tekent hier tegen protest aan maar regels zijn regels en daar wordt niet aangetornd. Gedurende de week worden Flynn en Sam tijdens de excursies vaker aan elkaar gekoppeld wat onverwachte situaties oplevert…..



Mijn mening

‘Bestemming onbekend’ van Ellen Ooms is een heerlijke feelgood dat zich afspeelt op een cruiseschip. De auteur heeft de karakters van de introverte Sam en de extroverte Flynn goed uitgewerkt. Dat deze twee personages, zeker in het begin, het niet met elkaar eens zijn en liever elkaar de rug toe draaien is dan ook niet vreemd. Maar ze zitten op een dis-connected cruise en samen in een hut. Met andere woorden ze zitten met elkaar opgescheept.


De auteur heeft een vlotte en plezierige schrijfstijl waardoor ik me makkelijk in de personages van Sam en Flynn kan verplaatsen. De bestemmingen die het cruiseschip aandoet en ook de romantische situaties zijn door Ellen Ooms zo gedetailleerd beschreven dat ze mij in gedachten laten wegdromen…. Zodat ik me afvraag wanneer ik zo’n reis ga maken? Tuurlijk zijn er ook situaties waarin ik denk: Toe nou even of jemig maak daar niet zo’n punt van, maar dat zal wel aan mijn Groningse nuchterheid liggen:-)



Ik vind ‘Bestemming onbekend’ echt een verhaal die de vakantievibes oproepen! Ik heb deze feelgood in een paar uur tijd, met daarbij de meeste tijd met een grote glimlach op mijn gezicht, uitgelezen. Echt een aanrader!



‘Bestemming onbekend’ krijgt van mij 4 sterren.