De Week van Roman

Vuurproef van Ryanne Veldkamp, uitgegeven door April Books

Cover

Door de prachtige mosterdgele kleur van de cover waar bubbels en ook nog confetti op te zien zijn valt deze mij op. Door de bubbels heen staat de titel ‘Vuurproef’. Met veel belangstelling pak ik het dunne boekje op. Het blijkt een novelle te zijn, een voorproefje van de Water & Vuurserie van Ryanne Veldkamp.



Het verhaal

Kirsten is maar wat blij dat ze een nieuwe baan heeft gevonden in een Fries dorpje. Wanneer ze de knappe dierenarts Tom ontmoet is ze erg van hem charmeert. Wanneer Tom Kirsten ontmoet wordt zijn vermoeden bevestigd. Ze is geen vreemde voor hem, in tegendeel hij kent haar al heel lang. Kirsten herkent Tom niet en Tom? Die weet niet goed hoe hij aan moet pakken. Maar hoe langer hij zwijgt, hoe lastiger het wordt….



Mijn mening

Voor mij is Vuurproef het eerste verhaal dat ik van Ryanne Veldkamp lees en het is zeker niet de laatste! De auteur heeft haar korte liefdesverhaal op een meelevende manier geschreven waarbij je als lezer echt niet om de spanning tussen Kirsten en Tom heen kunt. De ‘Vuurproef’ een dunne novelle is van 79 bladzijden. Ik baalde er van dat ik dit deel Water & Vuur 0.5, dat een voorproefje is van Vuurwerk, zo snel uit had.



De personages van Kirsten en Tom zijn mensen zoals jij en ik. Ze maken situaties mee die herkenbaar zijn, dit geldt ook voor de dilemma’s waar ze mee moeten dealen. De spanning tussen hen loopt op en de vonken vliegen door de lucht. Heerlijk zoals Ryanne Veldkamp dit heeft beschreven, ik leef echt met ze mee. Maar ook zoals Tom worstelt om Kirsten te vertellen waar hij haar van kent. Hij stelt het maar uit en uit, dit is echt wel gedrag dat herkenbaar is. Want wanneer is het het juiste moment om iets vertellen wat je lastig vindt? 



Naast dat de auteur een vlotte schrijfstijl heeft, weet ze de gebeurtenissen die de personages meemaken en hun gedrag op zo’n wijze geschreven dat ik alleen maar meer over hen wilt lezen. Ik heb echt van deze novelle genoten. Ik heb alleen een opmerking…. Vuurproef was voor mij veel te kort! Het verhaal had van mij echt veel langer mogen zijn. Ik kan niet wachten om het boek Vuurwerk open te slaan.



‘Vuurproef’ krijgt van mij 4 sterren.