Recensie Thriller

De Notaris en de dodelijke diagnose van Martin Gijzemijter, uitgegeven door MG Publishing

‘De Notaris en de dodelijke diagnose’ is het vierde deel in De Notarisserie.

Cover

Op de eerste delen van de serie De Notaris staat de notaris op de cover. Nu is er op de cover geen notaris te bekennen…. Ik weet natuurlijk met welke heftige cliffhanger deel drie is afgelopen. Wanneer ik de titel van dit vierde deel ‘De Notaris en de dodelijke diagnose’ lees slaat me de schrik om het hart! Het zal toch niet???

Het verhaal
Olivia maakt zich grote zorgen om haar collega Thomas, die na het auto-ongeluk in coma ligt. Olivia zelf is er met een hersenschudding er genadig vanaf gekomen. Ze heeft van Thomas zijn arts begrepen dat ze niet weten of Thomas wel uit de coma zal ontwaken. Olivia heeft het daar moeilijk mee. Ze besluit om weer aan het werk te gaan en krijgt van Wolff (haar baas) een nieuwe case om mee aan de slag te gaan. Maar dat is niet het enige wat ze krijgt. Ze krijgt een stagiair toegewezen. Bram, haar stagiair, is best wel wat onhandig en Olivia weet eigenlijk niet zo goed wat ze met hem aan moet. Dit verandert wanneer Bram iets bijzonders in de spullen ontdekt van Thomas. Olivia begint daardoor te vermoeden dat er opzet in het spel is.

Thomas deelt niet zoveel over zijn privéleven waardoor Olivia in het duister tast over wat er zou kunnen zijn gebeurd. Olivia wil weten wat de reden van het auto-ongeluk kan zijn en gaat op onderzoek uit. Ook is ze bezig met de lastige case die ze van Wolff heeft gekregen en mist het sparren met Thomas over deze zaak….

Mijn mening
Het moment om te beginnen in dit vierde deel van De Notarisserie heb ik, ondanks dat ik vaak met het boek in mijn handen heb gezeten, uitgesteld. Waarom? Door de titel ‘De Notaris en de dodelijke diagnose’. Ik was bang dat ik iets zou moeten lezen wat ik niet wilde lezen. Gisteren heb ik het boek opgepakt en heb het boek niet eerder weggelegd nadat ik alle 187 bladzijden had gelezen en het boek balend dicht geslagen! Balend??? Ja balend om het feit dat ik het niet eerder heb gelezen.

Martin Gijzemijter heeft ‘De Notaris en de dodelijke diagnose’ twee verhaallijnen gegeven. Een verhaallijn in het heden waar Olivia druk bezig met de lastige case en probeert uit te zoeken of er opzet in het spel is met betrekking tot het auto-ongeluk.
De andere verhaallijn vertelt meer over het privéleven en het verleden van Thomas. Deze twee verhaallijnen worden door een spannende situatie met elkaar verbonden….

Doordat Olivia haar personage het zonder de steun van Thomas moet doen maakt ze een ontwikkeling door. Ik vind het tof om te lezen dat ze voor zichzelf opkomt en dat het haar niet uitmaakt wie er op dat moment voor haar staat. Ik hou er van.

Wel moet ik eerlijk zijn dat ik het personage Thomas wel heb gemist. De onderlinge spanning tussen Thomas en Olivia geeft net in het verhaal voor mij wat extra’s.

‘De Notaris en de dodelijke diagnose’ krijgt van mij 3,5 sterren.