Jeugdboek Recensie

Dante Drago en de wraak van Viracocha van Johan Vandevelde, uitgegeven door Phoenix Books

Cover

Door de bergen, de klimmende jongen, de helikopter en de titel lijkt me dit een spannend en avontuurlijk jeugdboek! Of dit inderdaad zo is kom ik natuurlijk graag achter.



Het verhaal

Na een eerdere vondst van een gouden voorwerp van minimaal 3000 jaar oud vertrekt de moeder van Dante Drago samen met professor Vandermeersen en zijn assistent Reiner opnieuw af naar het Andesgebergte in Bolivia. Wanneer Dante zijn moeder aangeeft dat hij dit keer meegaat krijgt Dante het wel even benauwd. Door zijn moeder wordt Dante gerustgesteld en ze vertrekken naar het vliegveld. 



Ze gaan op zoek naar de laatste resten van een nog onbekende beschaving. Hun team is in de jungle van Zuid-Amerika alvast voorzichtig begonnen met het opgraven van die overblijfselen. De spanning is best hoog onder de archeologen want zouden zij de legendarische gouden stad El Dorado gevonden hebben? Een stad waar al velen naar hebben gezocht maar nooit is gevonden?



Terwijl Dante en zijn moeder druk op zoek zijn naar het geheim van El Dorado komen ze in een levensgevaarlijke situatie terecht. Het gevaar dreigt uit een onvoorspelbare hoek…… 



Mijn mening

‘Dante Drago en de wraak van Viracocha’ begint heftig, ik moest echt wel even slikken en kon het niet helpen dat er een traan over mijn wang biggelde. En dit was nog maar het begin van het verhaal! 



Een ding is duidelijk: auteur Johan Vandevelde heeft een beeldende manier van schrijven waardoor ik het spannende avontuur van Dante als een film voor me zag. Ik hou daar wel van. Het enige wat ik minder fijn vind is wanneer er ongedierte in het verhaal voorkomt want die zie ik liever niet voor me. Ik zal verklappen dat ik vette pech had ieuuuuuwwwww.



In ‘Dante Drago en de wraak van Viracocha’ heeft de auteur op mooie wijze aandacht besteedt aan onder andere pesten, verdriet, eerlijkheid, doorzettingsvermogen, moed en samenwerking. Ik vind het altijd van enorme waarde wanneer hedendaagse onderwerpen aan dit soort verhalen worden toegevoegd. Het is een stukje bewustwording voor de lezers van dit verhaal. Ondanks dat de doelgroep van dit boek de jeugd is, ben ik van mening dat het niet uitmaakt hoe jong of hoe oud je bent. Bewustwording over dagelijkse zaken die spelen, daar is geen leeftijd aangekoppeld.



Wat ik ook mooi vind is om te lezen hoe Dante zijn grenzen opzoekt, meedenkt om oplossingen te vinden en er achterkomt dat hij meer kan dan dat hij denkt. 



Ik heb ontzettend genoten van dit jeugdboek en ik hoop dat Johan Vandevelde Dante Drago nog meer spannende avonturen laat beleven!



‘Dante Drago en de wraak van Viracocha’ krijgt van mij 4 vette sterren.