Recensie Thriller

MayDay van Suzanne Vermeer, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover

Heerlijk op een zeilboot varen met prachtig weer, tenminste dit laat de cover mij zien. Dus het is niet raar dat bij mij dit het ontspannen gevoel van het varen bij mij oproept. Nadat ik de tekst die onderop de cover staat heb gelezen is dat ontspannen gevoel gelijk verdwenen en wil ik weten wat de journaliste Charlie te vertellen heeft…



Het verhaal

Samen met haar vriend Marco viert Charlie vakantie in Stockholm wanneer ze vreselijk nieuws te horen krijgen. Charlie haar broer Peter, die samen met zijn vrouw Femke en zwager Robert, een zeiltocht aan het maken zijn over de Oostzee, zijn verongelukt. Het zeilschip is gezonken, Femke en Robert zijn opgepikt maar van Peter ontbreekt elk spoor. De Zweedse overheid gaat uit van een ongeluk. 



Charlie heeft daar veel moeite mee aangezien het zeilschip niet is teruggevonden. De hele situatie geeft haar het gevoel dat er iets niet klopt. Peter heeft namelijk de avond voor het ongeluk een voicemailbericht bij haar ingesproken dat hij haar zo spoedig mogelijk wil spreken. Wanneer journaliste Elina Kjellberg voor de zoveelste keer contact met Charlie zoekt besluit Charlie haar te woord te staan. En voordat ze het weet zoekt ze samen met Elina naar de waarheid!



Mijn mening

De proloog van ‘MayDay’ van Suzanne Vermeer vind ik een sterke start. Alleen merk ik dat het verhaal mij minder pakt dan de thrillers van deze auteur normaliter doen.



De personages vind ik goed uitgewerkt. Vooral de ontwikkeling van Femke is goed gedaan. Wat kan een personage door bewustwording van eigen gedrag veranderen. Daarnaast vind ik de wijze die de auteur heeft bedacht waarop Charlie en Elina omgaan met de dilemma’s en dreigingen eentje die ik kan waarderen.



Het verhaal vind ik wel spannend maar vooral naar het einde toe van ‘MayDay’ bekruipt mij het gevoel dat de thriller af en toe wat wordt afgerafeld. Ik vind dit jammer want het is verder wel een goed verhaal. 



‘MayDay’ krijgt van mij 3 sterren.