Recensie Thriller

De bigamist van Rona Halsall, uitgegeven door Luitingh Sijthoff

Cover

De rode cover met 2 witte rozen met bij een van die rozen een klein vlammetje zorgt ervoor dat ik niet om dit prachtige boek heen kan. De prikkelende titel van deze psychologische thriller helpt daar zeker bij.Het verhaal

Sam en Emma komen elkaar tegen bij een groepsbijeenkomst rouwverwerking. Faith, de zus van Sam, begeleidt als psychologe deze bijeenkomsten. Faith gaat met Emma in gesprek en Emma voelt dat ze een klik met haar heeft. Na deze bijeenkomt plenst het buiten en Sam biedt aan om beide dames naar huis te brengen. De vonk tussen Sam en Emma ontvlamt en hun liefde groeit. Wanneer Emma onverwachts zwanger is besluiten ze te trouwen. Sam ontwerpt Emma’s droomhuis en gaan ze alvast samenwonen in een vakantiehuisje. Emma merkt dat ze het lastig vindt dat Sam maar een deel van de week bij haar is. Hij moet de lopende projecten begeleiden en dat vraagt van hem dat hij op de plaats van het project aanwezig is. Wanneer Emma hem een keer belt krijgt ze de schrik van haar leven. Een vrouw neemt de telefoon op en geeft aan dat zij de vrouw van Sam is….Emma is erg overstuur maar ook ontzettend boos nu ze er achter is gekomen dat Sam een dubbelleven leidt! Emma heeft een geheim en is blij dat Sam daar niets van weet. En dat is maar goed ook want Emma gaat ver, heel ver om zichzelf te beschermen….Mijn mening

‘De bigamist’ van Rona Halsall is een spannende thriller waar ik zeker tot een bepaald moment erg van genoten heb. In het begin betrap ik me erop dat ik een aantal situaties tussen Emma en Sam wat ongeloofwaardig vind. Ik heb ook echt gedacht van ‘Nee, daar trap je toch niet in!’ Ik weet ook dat liefde blind maakt en heb het daarmee afgedaan. Totdat de vele wendingen die de auteur in ‘De bigamist’ heeft verwerkt mij gingen te storen. Less is more zeggen ze weleens en dat is voor deze thriller van toepassing vind ik. Want ook al zijn de wendingen erg verrassend, voor mij zijn het er echt teveel van het goede.Emma vind ik wel wat onzeker, maar dit past goed bij haar personage. De wijze van ontwikkeling die Emma doormaakt door alle situaties die ze meemaakt vind ik goed door de auteur gedaan.
Sam zijn personage irriteert mij met zijn houding en gedrag. Naar mening is dit ook de bedoeling van de auteur geweest en daar is ze goed in geslaagd. Rona Harsall weet mij door haar schrijfstijl volledig in te pakken. ‘De bigamist’ is echt een thriller waarin niets is zoals het lijkt. Het verhaal is, ondanks de vele veranderingen, zeker een boeiende en een adembenemende spannende thriller.‘De bigamist’ krijgt van 3,5 sterren.