De Week van Recensie Thriller

Sneeuwexpress van Suzanne Vermeer, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover

De natuurlijke omgeving op de cover vind ik schitterend maar door de rode trein en de dame in de opzichte gele jas maken het totale plaatje voor mij minder mooi. De prikkelende tekst die onderop de cover staat nodigt mij zeker uit om de achterflap te lezen.
 
Het verhaal
Zakelijk gaat het Anna van Laarhoven voor de wind. Als directrice van imagobureau Up-Grade! rekent ze voornamelijk BN’ers tot haar clientèle. In haar privéleven gaat het er wat minder rooskleurig aan toe. Ze vermoedt dat haar man Julian een affaire heeft, haar zoon Dennis is door de politie opgepakt vanwege een poging tot inbraak en haar dochter is een dwarse puber met wie geen land te bezeilen is. Tijd dus voor wat family time.
 
Anna boekt een skivakantie naar het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol, waar ze met de trein naartoe zullen reizen. Door problemen met een nieuwe cliënt is ze echter genoodzaakt haar gezin vooruit te sturen en zelf later te komen. Maar wanneer ze een paar dagen later bij het chalet in Kirchberg arriveert, is het hele huis overhoopgehaald en haar gezin spoorloos. Op tafel ligt een briefje: Anna, geen politie, als je je man en kinderen levend wilt terugzien.
 
Mijn mening
Een thriller van Suzanne Vermeer, is een boek die ik graag tussendoor door lees. Want na een aantal psychologische thrillers en romans vind ik het fijn om een wat eenvoudiger maar toch wel spannende thriller te lezen. ‘Sneeuwexpress’ voldoet zeker aan deze eisen. Door de prettige schrijfstijl leest het verhaal makkelijk weg. De personages zijn redelijk uitgewerkt en een aantal daarvan ontwikkelen gaandeweg het verhaal nog wat verder. ‘Sneeuwexpress is een boeiend en spannend verhaal over Anna en haar gezin, die ongewild in een bizarre situatie belanden. Anna verwijt zichzelf van alles en gaat door een hel. Ze gaat op zoek Julian, Melissa, Dennis en zijn vriendje Jesse. Tijdens de vreselijke zoektocht wordt ze bijgestaan door 2 andere vrouwen, Sanne (de moeder van Jesse) én Rosalie.


En of het een voorspelbaar verhaal is? Ja voor een deel wel met af en toe toch best heftige gebeurtenissen. En het einde? Dat is er eentje die een vervolg uitnodigt. Wie had dat gedacht? Slaat Suzanne Vermeer een nieuw pad in en gaat zij zich wagen aan een serie? Ik ben benieuwd!‘Sneeuwexpress’ krijgt van mij 3,5 sterren.