De Week van Recensie Thriller

Bloemeneiland van Suzanne Vermeer, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover

Zo langzamerhand is het denk ik wel bekend dat ik covers waar een natuurrijke omgeving op is afgebeeld erg mooi vind. Daarnaast hou ik ook van prachtige gekleurde luchten met een zonsopkomst of zonsondergang. Laat de cover van ‘Bloemeneiland’ nu beide hebben!Het verhaal
Pien heeft een eigen een kapsalon en heeft het behoorlijk druk. Hierdoor gunt ze zich geen tijd om te rouwen. Ze werkt maar door en door terwijl ze er behoorlijk doorheen zit. Na een avond bij haar vriendin Leo besluit ze naar het huis van moeder te gaan. Wanneer ze daar binnenkomt komt het verlies van haar moeder, inmiddels een halfjaar geleden, keihard binnen. Pien besluit om het idee waar ze met Leo over heeft gesproken niet bij een idee te laten. Ze gaan er samen tussenuit. Waar de reis heen zal gaan zijn ze nog niet uit….Wanneer Pien bij de post van haar moeder een bijzondere bericht vindt, is de locatie van de vakantie duidelijk. Samen met Leo gaat ze naar Madeira, het bloemeneiland, om te onderzoeken wat dit mysterieuze bericht inhoudt.Mijn mening

‘Bloemeneiland’ is een heerlijke thriller. Het verhaal speelt zich grotendeels af op het zonnige Madeira. Wanneer Pien en haar vriendin Leonor (Leo) daar zijn aangekomen en kort daarna genieten bij het zwembad met zomerse temperaturen en daarbij door een ober een heerlijke cocktail geserveerd krijgen, slaak ik een zucht van afgunst. Want wat verlang ik naar de zon!Om achter de verzender van het mysterieuze bericht te komen gaan Pien en Leo op onderzoek uit. Om de geheimen te ontrafelen om de waarheid boven tafel te krijgen moeten de dames een weg afleggen waarbij het gevaar op de loer ligt. Suzanne Vermeer heeft deze af te leggen weg op een prikkelde en boeiende wijze geschreven. De uitwerking van de personages is goed gedaan. De karakters van Pien en Leo vullen elkaar aan. Net zoals in het echte leven ben je het wel eens niet met elkaar eens en dat is in deze goede vriendschap ook het geval. De auteur heeft dit op een realistische manier weer gegeven. Door de schrijfstijl van deze auteur leest het verhaal makkelijk weg. Af en toe zijn situaties wel wat voorspelbaar maar toch heeft de auteur me wel wat kunnen verrassen met het einde van ‘Bloemeneiland’.‘Bloemeneiland’ krijgt van mij 3,5 sterren.