De Week van Feelgood Recensie

Flessenpost van Chantal Claassen, uitgegeven door Uitgeverij Zomer & Keuning

Cover

Op de cover zie ik een jonge vrouw, ze is zomers gekleed en is met haar fiets op het zonnige strand. Het lijkt alsof ze volop geniet van zon maar is dat wel zo? Door de quote op de cover ‘Als je helemaal opnieuw begint, waar vind je dan hoop?’ laat me wat anders denken…Het verhaal
Nu Chloe weer vrijgezel is en tijdelijk bij haar beste vriendin Babs is ingetrokken mist ze haar ouders en haar broertje Rick des te meer. Gelukkig heeft ze haar oma, waarmee ze een hechte band heeft, nog. Chloe maakt zich behoorlijke zorgen om haar want de gezondheid van oma gaat hard achteruit. Chloe neemt een dag voor haarzelf en besluit in haar eentje naar Hoek van Holland te gaan. Ze zoekt het strand op waar veel emoties bij haar los komen. In een opwelling schrijft ze op een stukje papier een lang gekoesterde wens voor haar oma. Ze stopt deze in een fles en gooit deze met een enorme zwaai in zee…..Op de weg terug naar haar auto loopt Chloe langs de Beachclub Esperanza en ziet dat er personeel wordt gezocht. Chloe bedenkt zich geen twee keer en voordat ze het weet heeft ze een sollicitatiegesprek met een van de woest aantrekkelijke eigenaren. Ze heeft moeite om gedachten goed bij het gesprek te houden. Nogal een impulsieve actie van Chloe, zorgt dit voor een ommekeer in haar leven?

Mijn mening

De feelgood ‘Flessenpost’ van Chantal Claassen is het eerste deel uit de driedelige serie Beachclub Esperanza. Zoals ik over de quote op cover al schreef maakt deze me nieuwsgierig naar het verhaal van Chloe. Vrij snel nadat ik begonnen was met het lezen in deze feelgood, heeft de auteur me met haar meelevende schrijfstijl betoverd. 

De twee vriendinnen Babs en Chloe hebben karakters die op sommige vlakken elkaars tegenpolen zijn. Dit leidt tot onderlinge spanningen wanneer ze samenwonen maar ook tot hilarische momenten waar ik smakelijk om heb zitten lachen! De wijze waarop de auteur het enorme verdriet van Chloe beschrijft over het verlies van haar ouders en broertje laat me niet koud. Maar ook de zorg die Chloe heeft om haar oma is erg realistisch beschreven en komt behoorlijk bij mij binnen. Het roept emoties bij mij op over de mantelzorg die ik in de afgelopen jaren aan mijn dierbaren heb verleend. Een feelgood zou geen feelgood zijn wanneer er geen liefde in voorkomt:-) Chantal Claassen is dit echt niet vergeten. Beachclub Esperanza zorgt voor een ommekeer in het leven van Chloe. Het is mooi om te lezen hoe de liefde toeslaat bij Chloe, waar zon, zee, het strand en natuurlijk Beachclub een rol hebben. Het geluksgevoel weet de auteur heel goed over te brengen!

‘Flessenpost’ wat Chantal Claassen haar feelgooddebuut is vind ik een heerlijk verhaal waarvan ik genoten heb. Het is een feelgood met een lach en een traan waar situaties voorkomen die realistisch zijn en die zomaar voor zouden kunnen komen in het leven van jou en mij.‘Flessenpost’ het eerste deel in de Beachclub Esperanza serie krijgt van mij 4 sterren.