Recensie Thriller

Sneeuwstorm van Suzanne Vermeer, uitgegeven door A.W. Bruna Uitgevers

Cover
Sneeuw heeft sowieso een bepaalde aantrekkingskracht op mij dus deze cover kan wat dat betreft niet beter. De vrouw die op de cover staat is aan het fotograferen. De vraag die gelijk bij mij opkomt is wat fotografeert zij? Doet zij door haar lens die gruwelijke ontdekking, die in de tekst wordt aangekondigd onderop de cover?
Voor mij is dit zeker een thriller die ik gelijk in de winkel pak.

Het verhaal
Fotografe Rianne moet als zzp’er ervoor zorgen dat ze voldoende opdrachten binnenhaalt om maandelijks rond te komen. Wanneer er een klus op haar pad komt, waarvoor ze naar de Noordkaap moet reizen om het Noorderlicht te fotograferen én ook de teksten moet schrijven, neemt ze dit laatste op de koop toe. Ze reist af naar een klein vissersdorpje en leert daar Aron kennen. Hij neemt haar mee naar het park Ånderdalen waar Rianne de prachtige Noorse fjorden en dieren via haar lens vastlegt. Ook leren Aron en Rianne elkaar beter kennen.

Op hun tocht door de diepe bossen vinden ze een dode man die vermoedelijk tijdens de jacht is neergeschoten. Na het vinden van de dode man voelt Rianne dat Aron meer afstand van haar neemt. Ze vraagt zich af of Aron het slachtoffer misschien kent. Hij laat helemaal niets los. Wanneer Rianne er onverwachts alleen voor komt te staan gaat ze opzoek naar antwoorden en die wil ze hoe dan ook vinden.

Mijn mening
Van Suzanne Vermeer heb ik verschillende thrillers gelezen en een aantal gerecenseerd. De laatste is al wel even geleden. Ik had dan ook veel zin om in ‘Sneeuwstorm’ te beginnen. En zoals altijd weet Suzanne Vermeer mij met haar schrijfstijl te prikkelen. Helaas lukte het me niet om het boek in een keer uit te lezen. Daar baal ik best van want ik merk dat mijn gedachten afdwalen naar het verhaal van Rianne en Aron. Het houdt me bezig, ik zit dan ook elk vrij moment die ik maar kan vinden zit ik met mijn neus in dit boek…
De thriller ‘Sneeuwstorm’ heeft 2 verhaallijnen waarvan er een cursief is opgenomen. Het cursieve deel gaat over een ander personage die best een tijdlang vaag blijft. Ik denk het op enig moment te weten hoe het allemaal in elkaar zit en dan…… Ik weer moet concluderen dat ik het hartstikke mis had hahaha. Ik houd ervan.

Rianne haar personage, maar ook die van Aron zijn goed uitgewerkt. Door alles wat Rianne uitzoekt, neemt ze risico’s om meer te weten te komen. Hierdoor komt Rianne in situaties terecht waarvan ze nooit had verwacht dat ze zoiets mee zou maken. Maar ze geeft niet op! Dit toont dat Rianne een doorzetter is en persoonlijk vind ik dat een heel goed karaktereigenschap. Aron daarentegen laat niet het achterste van zijn tong zien, die is dan ook wat moeilijk te peilen. Hij oogt zelfs wel een beetje geheimzinnig. Als dat het doel van de auteur is geweest dan kan ik wel zeggen dat dit goed is gelukt.

De twee verhaallijnen komen aan het einde in ‘Sneeuwstorm’ bij elkaar, dan wordt pas alles duidelijk. Zoals ik in het begin al schreef heeft deze boeiende en spannende Suzanne Vermeer thriller me bezig gehouden.

‘Sneeuwstorm’ krijgt van mij 4 vette sterren.