De Week van Feelgood Recensie

Storm in een glas Takkenthee van Jacodine van de Velde, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
De cover van ‘Storm in een glas Takkenthee’ in prachtige paarstinten vind ik echt de meest fantastische cover van de hele serie! Natuurlijk staan ook op deze cover de benen van een man en een vrouw. Maar nu zie ik ook een deel van een schitterende jurk en een mooie pantalon. Zou het, zou het…..? Ik ga heel snel lezen!

Het verhaal
De gescheiden Sara heeft haar weg gevonden in hoe ze om moet gaan met haar ex Stef. Dat geeft rust in haar nieuw samengesteld gezin dat ze nu met haar nieuwe liefde Camiel heeft. Sara werkt daarnaast heel graag in de Bagels & Beans vestiging van haar beste vriendin Marit. Alles lijkt voorspoedig te gaan. Lijkt want zodra Stef verneemt dat Sara met Camiel gaat trouwen haalt Stef alles uit de kast om Sara weer voor zich te winnen.

Alsof Sara nog niet genoeg aan haar hoofd heeft, gebeurt er in haar familie ook nog wat heftigs. De bruiloft is nu wel het laatste waar ze aan denkt. Is de liefde van Camiel en Sara sterk genoeg tegen de Storm in een glas Takkenthee?

Mijn mening
‘Storm in een glas Takkenthee’ is weer een keigave feelgood van Jacodine van de Velde. Ik vind het echt een kunst hoe zij situaties kan verwoorden. Of er ontroerende of heftige emoties mee gepaard gaan, ze komen echt binnen. Ik heb van ontroering verschillende keren dan ook een traantje weg moeten pinken.

Hoe Stef zich gedraagt tegenover Sara en zijn dochters Jenna en Liv roept bij mij weer behoorlijke irritaties op. Ik vind Stef nog steeds een hele vervelende ….. (lees deze feelgood zelf en laat mij maar eens weten welk woord je daar hebt ingevuld). Ik ben dan ook van mening dat Stef zichzelf maar eens een spiegel voor moet houden.

De personages Sara en Camiel hebben mijn hart gestolen. Ondanks dat ze het beide niet makkelijk hebben in de situatie waarin ze zijn beland, geven ze elkaar wel de ruimte.

In ‘Storm in een glas Takkenthee’ heeft Jacodine van de Velde ook humor verwerkt. Ik heb smakelijk zitten lachen om sommige uitspraken van Liv, zo herkenbaar die onbevangenheid van kinderen. Heerlijk hoe die soms uit de hoek kunnen komen.

Jacodine haar feelgood is een verhaal waarin ze veel emoties heeft verwerkt. Daarnaast geeft ze de lezer ook stof tot nadenken en dat vind ik nooit verkeerd. Opnieuw heb ik weer genoten.

‘Storm in een glas Takkenthee’ krijgt van mij 5 Sterren.