Blogtour Fantasy Recensie

De ROEP van de RAAF van Mercy Ngeno & Jen Minkman,uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
Wat vind ik de zwart met gouden cover van ‘de ROEP van de RAAF’ prachtig en mysterieus! Het heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. De inhoud van het verhaal klinkt geheimzinnig. Wanneer er een oproep voor een blogtour voor dit fantastisch uitziende boek langs komt is mijn reactie in no time verstuurd!

Het verhaal
Magie mag in het dorp Tamboyon alleen door mannen worden bedreven. Op een nacht krijgt de zestienjarige Chela een visioen. In dit visioen verschijnt een mysterieuze raaf die haar vertelt dat zij haar magie moet gaan gebruiken om haar volk de Kipsigis te redden. Chela is verrast. Ze mag toch helemaal geen magische krachten gebruiken? Dit visioen maakt haar angstig.

Chela praat er over met haar vriend Kibelei. Hij adviseert haar om het aan de dorpsraad te vertellen. Helaas gelooft de dorpsraad haar niet en wordt ze gedwongen om haar excuses aan te bieden. Dit vindt ze onterecht en inwendig maakt ze zich daar zo boos over dat ze een kracht in haar voelt groeien: de kracht van de maan.

Chela wordt door de dorpsraad gesommeerd om het dorp onmiddellijk te verlaten. Ze schrikt hier enorm van, want ze moet alleen door de wildernis zwerven! Gelukkig komt het niet zover want Kibelei en haar vriendin Chebet gaan met haar mee. Zal Chela, door de ROEP van de RAAF ontdekken welke magie ze heeft? En daarmee het gevaar dat voor haar volk dreigt, kunnen beschermen?

Mijn mening
Het verhaal ‘De ROEP van de RAAF’ speelt zich af in Afrika waar het gebruikelijk volgens de cultuur van de Kipsigis is dat de vrouwen zich aan strakke regels dienen te houden over wat ze wel en niet mogen. De mannen zijn de baas. Door het visioen die Chela heeft waarin de raaf tegen haar spreekt verandert Chela. Al vindt ze het eng en is ze onzeker durft toch tegen de dorpsraad in te gaan. Door wat de raaf via een visioen aan Chela heeft verteld, zorgt dit ervoor dat ze stellig overtuigd is dat de raaf de waarheid spreekt. Ze moet haar magie, welke dat dan ook moge zijn, in moet zetten om haar volk te beschermen.

Merci Ngeno en Jen Minkman, de auteurs van ‘De ROEP van de RAAF’ hebben in hun boek, naast cultuur van het volk Kipsigis, aandacht geschonken aan onderwerpen zoals vriendschap, samenwerking, liefde, moed en kracht. Natuurlijk zijn ze daarbij de magie niet vergeten. Het is dan ook een goed fantasy verhaal.

De gebeurtenissen in het boek zijn grotendeels fictief maar zijn gebaseerd op feiten die in het verleden in Kenia zijn gebeurd.

Daarnaast vind ik dat de auteurs de ontwikkeling van Chela, Chebet en Kibelei erg mooi hebben omschreven. Alledrie ontdekken ze wie ze als persoon zijn en hoe sterk ze door hun vriendschap en liefde verbonden zijn.

‘De ROEP van de RAAF’ krijgt van mij 4 Sterren!