Recensie Thriller

Swipe van Patricia Mollenhauer, uitgeverij Ellessy Crime

Cover
Een prachtige toren met op de voorgrond een kever in een paal. Deze bijzondere cover laat mij gelijk Google openen. Na even zoeken blijkt het een foto te zijn van het Ladeuzeplein in Leuven. Hier speelt het verhaal zich gedeeltelijk af. Een ontzettend passende cover naar mijn mening. 

Het verhaal
Astrid is helemaal in to Tinder en swiped er ijverig op los in haar zoektocht naar een lekkere vent. Tom heet haar nieuwste verovering, een gescheiden man die houdt van het goede leven. Als tijdens een etentje blijkt dat Tom een losbol is en er meerdere dames op na houdt, knapt er wat bij Astrid. Ze schopt een scene en loopt het restaurant uit. Wanneer Tom hangend aan een monument dood wordt aangetroffen, is Astrid de hoofdverdachte in de moordzaak. De scherpzinnige forensische psycholoog Sarah die op de zaak gezet is, is er van overtuigd dat haar beste vriendin Astrid onschuldig is. Ze stort zich op de zaak om dat te bewijzen.

Mijn mening
Slim van de auteur Patricia Mollenhauer vind ik dat ze in haar erotische thriller ‘Swipe’ het gebruik van Tinder heeft verwerkt. De roep om aandacht (en meer) is groot zo dus ook bij Astrid…. En ja ik heb gelezen dat Astrid hunkerde naar veel aandacht, zelfs ook toen ze als verdachte in hechtenis zat.

Haar beste vriendin Sarah gaat op onderzoek uit naar de dader want ze weet zeker dat Astrid onschuldig is. Nu is Sarah slim en scherpzinnig maar de vraag is of dat wel voldoende is om de dader te ontmaskeren. 

De personages van Sarah en Astrid vind ik goed uitgediept. Sarah weet de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen en begint te vermoeden wie de dader is maar twijfelt of ze het wel juist heeft. Astrid haar personage vind ik toch wel wat naïef hoor. Ze heeft problemen gekregen door te gaan swipen op Tinder en te gaan daten. En wat doet ze wanneer ze op vrije voeten is? Juist! Ze gaat ermee door. 

Het personage van de dader is een slimmerik maar ook iemand die vol wrok zit. Erg zuur maar verklaart een hoop. 

Zelf heb ik moeite met het einde……ik kreeg namelijk het gevoel dat er snel een einde aan ‘Swipe’ moest worden geschreven. Hierdoor kwam het einde wat ongeloofwaardig over jammer genoeg.

Om die reden krijgt deze spannende thriller 3,5 Sterren van mij.