Feelgood Recensie

De regels van het spel van Marijke Verhoeven, uitgeverij De Verhalenfabriek.

De driedelige feelgoodserie ‘De regels van het spel’ met Tess, Lotta en Mia als hoofdpersonages geschreven door Marijke Verhoeven las ik in juni en juli 2022. Deze feelgoodverhalen over Tess, Lotta en Mia lezen als een tierelier. Het is dan ook niet raar dat ik de boekjes snel uit heb.

De regels van het spel – Tess
https://open.spotify.com/playlist/23YEElza6qminOXCzPX2UG

Het verhaal
Wanneer haar collega’s uitvallen, neemt Tess de organisatie voor het Deense benefietconcert van een ABBA-tributeband op zich. Al snel beseft ze dat ze dit niet alleen kan regelen. Maar als de knappe chef-kok Daniel zich met haar werkzaamheden bemoeit en dreigt haar álle touwtjes uit handen te nemen, weet ze niet of ze zo blij is met zijn hulp…

De regels van het spel – Lotta
https://open.spotify.com/playlist/5kvqta0C6wjjuh7yLZCUna

Het verhaal
Sinds kunstenares Lotta haar geliefde verloor bij een verkeersongeval, leeft ze teruggetrokken in haar appartement in het Deense Aarhus. Als ze wordt gevraagd om voor de veiling bij het ABBA-tributeconcert een portret te maken van de bekende Zweedse popgroep, beseft Lotta dat dit haar doorbraak in de kunstwereld kan betekenen. Dan komt Lotta erachter wie haar heeft voorgedragen en weet ze niet of ze de opdracht nog wel wil doen…

De regels van het spel – Mia
https://open.spotify.com/playlist/4kMsabCTEK1pH9n4fiIS00

 Het verhaal
Zingen is wat Mia het allerliefste doet. Maar sinds ze hardnekkig wordt lastiggevallen, durft ze haar talenten in Nederland niet meer te gebruiken. De kans om in Denemarken weer op het podium te staan in een ABBA-tributeband grijpt ze dan ook met beide handen aan. Tot ze beseft dat haar vocale succes via social media gemakkelijk de Deense grenzen overgaat. Kruipt Mia weer in haar schulp of durft ze de spotlights te pakken?

Mijn mening
Deze toch wel enigszins korte recensie schrijf ik nadat ik alle drie de delen heb gelezen en weet dan dat de auteur naast humor en de romantische scenes, die natuurlijk in een feelgood horen, ook spannende gebeurtenissen heeft toegevoegd. En die verwacht je nu net niet in een feelgood. Persoonlijk vind ik dat erg fijn, het roept namelijk net even andere gevoelens (boosheid, ontzetting, machteloosheid, argwaan en afschuw) bij me op waardoor de verhalen nog boeiender worden! Ik hou ervan.
Wat ik ook leuk en zeker van toegevoegde waarde vind is dat de auteur per verhaal quotes uit de songteksten van ABBA heeft gebruikt en ook per verhaal een playlist op Spotify heeft gemaakt die je voor-, tijdens of na het lezen kunt luisteren. De link heb ik onder de titel van desbetreffende deel geplaatst.
Ik heb genoten van alle drie de feelgoodverhalen! Het enige minpuntje dat ik heb is dat de drie verhalen van mij samengevoegd in een boek hadden gemogen. Ik geef aan ‘De regels van het spel’ in totaal 4 Sterren.